ZABRANA ULASKA

Leipzig i Liverpool neće moći igrati Ligu prvaka zbog mjera njemačke Vlade protiv Covida

Foto: Jan Woitas/DPA/PIXSELL
Leipzig i Liverpool neće moći igrati Ligu prvaka zbog mjera njemačke Vlade protiv Covida
05.02.2021.
u 15:22
"Naš Pravilnik za zaštitu protiv koronavirusa nalaže posebne iznimke za slučajeve dolaska u državu iz određenih država, a odigravanje nogometne utakmice ne pada u taj krug iznimki", stoji u priopćenju vlade
Pogledaj originalni članak

Jedna od najzanimljivijih utakmica osmine finala Lige prvaka, ona između RB Leipziga i Liverpoola u Njemačkoj, neće se moći održati, potvrdila je Vlada Njemačke. Bikovi i redsi su trebali odigrati utakmicu 16. veljače u Red Bull Areni, a uzvrat na Anfieldu 10. ožujka. Sigurno se u Leipzigu neće igrati ta prva utakmica.

Razlog je taj što zbog novih mjera sprječavanja širenja koronavirusa stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva, Brazila, Portugala i Južnoafričke Republike nemaju pravo ulaska u Njemačku. Ta mjera je na snazi do 17. veljače.

Njemačka novinska agencija DPA javila je da je nakon shvaćanja toga uprava Leipziga poslala zamolbu za posebnu dozvolu kako bi se utakmica ipak mogla odigrati, no njemačka Vlada je to odmah odbila. 

"Naš Pravilnik za zaštitu protiv koronavirusa nalaže posebne iznimke za slučajeve dolaska u državu iz određenih država, a odigravanje nogometne utakmice ne pada u taj krug iznimki", stoji u priopćenju vlade.

Još uvijek ne znamo što će se dogoditi s utakmicom, ali postoji nekoliko mogućnosti. Ili će se utakmica odigrati na neutralnom terenu, ili će se mijenjati domaćinstvo, ili će se odigrati majstorica. U svakom slučaju, pronaći će se najpovoljnija opcija za obje momčadi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
00:44 06.02.2021.

Nista lakse, spuste se kod "buraza" u saltzburg i igraj