USUSRET FURIJI

Legendarni Mlinka: Dalić na klupi ima dobre zamjene za Perišića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska
Foto: PIXSELL
Foto: PAUL ELLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Hrvatski nogometni reprezentativci odradili trening u Rovinju
28.06.2021.
u 12:00
Španjolska u svom sastavu ima dosta novih igrača, ali nekolicina njih ipak nije na razini njihove nekadašnje reprezentacije
Pogledaj originalni članak

Svi smo vidjeli da naša reprezentacija na Europskom prvenstvu nije krenula dobro, tako sam i ja bio nezadovoljan prikazanim protiv Engleske i Češke, no već u trećoj utakmici to je bilo vrlo dobro. Dečki su jednostavno počeli više trčati, igrati s mnogo više htijenja, bilo je u njihovoj igri i puno kombinatorike. A bez svega toga jako je teško bilo koga pobijediti.

Ma shvatili su to i naši igrači i u toj trećoj utakmici napravili su dobar posao. Čim su na terenu radili sve što treba, kvaliteta je došla do izražaja. A oni nisu zaboravili igrati, znanje i ideju nitko ne može oduzeti. Zaslužili su na kraju prolazak i dolazak do ove utakmice osmine finala, velikog dvoboja sa Španjolcima.

Nije tajna da je Španjolska favorit. Igraju svoju tiki-taku koju su u reprezentaciju prenijeli iz klubova. No današnja Španjolska ima dosta novih igrača koji nisu na razini njihove nekadašnje vrste koja je osvajala naslove. Neki još nisu dosegnuli svoje najbolje dane, a ima i nekih za koje mislim da nikada i neće postati tako veliki igrači kakvi su im bili prethodnici. Nisu ni Španjolci na startu Europskog prvenstva bili uvjerljivi, nisu bili nimalo efikasni. No, kad “otključaju” suparnika, onda su neugodni, najbolje je to osjetila Slovačka čiju su mrežu napunili.

Ipak, mislim da im nedostaje pravi gol-igrač. Morata i Gerard Moreno odlični su igrači, ali nisu oni realizatori kakav je bio naš Davor Šuker ili njihov David Villa.

Naš izbornik zacijelo je dao smjernice igračima kako se suprotstaviti takvoj igri Španjolaca, dosta dobro se poznajemo, igrali smo. Jednom smo izgubili jako lošim rezultatom, kao da je riječ o tenisu, bilo je 6:0, ali smo ih i pobijedili na Euru u Francuskoj.

Nažalost, mislim da će nam jako nedostajati Perišić, po meni on je u zbroju tri dosadašnje naše utakmice bio najbolji, igrač koji ima dribling, probojnost, koji zna asistirati i zabiti, koji dobro igra glavom. Neću sugerirati tko bi trebao igrati, izbornik i njegov stožer su s momčadi, znaju tko kako “diše”, imaju Oršića, Rebića... I opet ne možeš biti siguran da onaj koji je ostao na klupi ne bi bio bolji od onoga kojeg si poslao na travnjak, takav je nogomet.

Očekivalo se da će se Italija, koja je dosad igrala odlično, lako obračunati s Austrijom, pa su ih Austrijanci pametnom i radnom igrom namučili. No, ja sam optimist uoči današnje utakmice, u Dinamu sam se na to naučio.

POGLEDAJTE VIDEO: Komljenović za Večernji TV

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KR
kristov
12:23 28.06.2021.

Danas će se Ante proslaviti!!! Hajmoooooooo Anteeeeeee, sine hrvatski, hajmo Anteeeeee, hajmo sokolovi naši za visok let!

CJ
cjepljeni
12:21 28.06.2021.

S konja na magarca! Zamjeniti Perisica sa jos starijim Orsicem bi bilo cisto neodgovorno prema ostatku reprezentacije i navijacima.