UFC STIŽE U RUSIJU!

Legendarni Mark Hunt protiv domaćeg MMA veterana Oleinika, Arlovski piše povijest teške divizije!

Foto: Fight Channel
Legendarni Mark Hunt protiv domaćeg MMA veterana Oleinika, Arlovski piše povijest teške divizije!
10.09.2018.
u 12:42
UFC Fight Night: Hunt vs. Oleinik ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 15. rujna od 20 sati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u.
Pogledaj originalni članak

UFC u Moskvu dolazi 15. rujna i fanovima donosi glavni program s četiri borbe. U onoj naslovnoj će se sučeliti teškaši i to Mark Hunt protiv Alekseija Oleinika, a glavni program donosi i teškaški okršaj Andreija Arlovskog protiv Shamila Abdurakhimova. Sunaslovna je borba poluteškaša, a u njoj se sastaju Jan Blachowicz i povratnik Nikita Krylov, a Thiago Alves će dobrodošlicu u UFC poželjeti najboljem ruskom velterašu, Alexeyu Kunchenku.

UFC Fight Night: Hunt vs. Oleinik ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 15. rujna od 20 sati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u.

Aleksei Oleinik protiv Marka Hunta

Nadolazeći UFC event će predvoditi teškaška borba između Marka Hunta i Alekseija Oleinika.

Aleksei Oleinik (56-11-1 MMA, 5-2 UFC) se originalno trebao boriti s bivšim UFC teškaškim prvakom Fabriciom Werdumom, ali to je palo u vodu kad je Werdumu stigla obavijest o potencijalnom kršenju USADA-inih regulacija. Nakon toga je kao zamjena uskočila još jedna legenda teške divizije – Mark Hunt.

Aleksei Oleinik je u zadnjem meču slavio sjajnim završetkom kad je ‘Ekeziel chokeom’ na predaju prisilio Juniora Albinija. Ovaj rijetki i teški ‘submission’ donio mu je puno bodova, pogotovo jer je u prethodnom meču tehničkim nokautom izgubio od Curtisa Blaydesa. Prije poraza je ‘sumbissionom’ porazio Viktora Pestu i Travisa Brownea.

Novozelanđanin Mark Hunt (13-12-1 MMA, 8-5-1 UFC) je veteran i legenda borilačkih spotova koja se borila u svim najvećim promocijama svijeta uključujući i Pride FC gdje je, između ostalih, pobijedio i Mirka Filipovića u zlatnim danima promocije. Sada s 44 godine je na zalasku karijere, ali se još ne da iz kaveza. U zadnjem je meču također izgubio od opasnog Curtisa Blaydesa, ali je prije toga tehničkim nokautom pobijedio kolegu nokautera Derricka “The Black Beast” Lewisa.

Povratak izazivača

U sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta 136 gledat ćemo okršaj poluteške divizije između Jana Blachowicza (22-7 MMA, 5-4 UFC) i Nikite Krylova (24-5 MMA, 6-3 UFC), koji se u organizaciju vraća prvi put nakon 2016. Kryloc+v se na službenoj rang ljestvici poluteške divizije nalazi na 13. mjestu dok je Blachowicz 14.

Blachowicz je od 2015. do 2017. imao loš period sa samo jednom pobjedom, i to nad Igorom Pokrajcem,  uz tri poraza. No zatim je nanizao tri uzastopne pobjede i podigao rejting na službenoj rang ljestvici. Ovaj 35-godišnji borac iz Poljske i bivši KSW prvak ugušio je Devina Clarka, za što je nagrađen i bonusom za izvedbu večeri, zatim je odlukom dobio Jareda Cannoniera, a zadnjim se nastupom osvetio Jimiju Manuwi od kojeg je prethodno izgubio 2015. te i za to osvojio bonus za borbu večeri.

Njegov protivnik Nikita Krylov ima 26 godina i dolazi iz Ukrajine. Prije se borio u teškoj diviziji, a sad se probija poluteškaškim rang ljestvicama. U UFC-u se nije borio od kad je poražen od Mishe Cikunova 2016. na UFC 206 eventu. Nakon tog poraza je nanizao četiri pobjede izvan UFC-a, uključujući i pobjede na Marom Perakom i Stjepanom Bekavcem, a ovaj značajni uspjeh, kao i činjenica da se UFC po prvi put održava u Rusiji, osigurao mu je nastup u Moskvi.

Arlovski na putu da ubilježi najviše teškaških borbi u UFC-u

Na nadolazećem nas eventu čeka još jedan okršaj gorostasa i legendi MMA scene kad u oktogon stupi bivši prvak Andrei Arlovski  (27-16 MMA, 16-10 UFC) kojeg čeka Shamil Abdulrakhimov (18-4 MMA, 3-2 UFC) iz Rusije.

39-godišnji Bjelorus Arlovski s prebivalištem u SAD-u, ovim će eventom djelomično ući i u povijest. To će mu biti 27. nastup u UFC-ovoj teškoj kategoriji s čime će izjednačiti rekord od najviše borbi u diviziji s Frankom Mirom. Ovo mu je prilika i da Mira prestigne i u broju pobjeda u kategoriji s obzirom na to da ih obojica za sada imaju 16. No to bi mu sve mogao pokvariti 36-godišnji Rus Shamil Abdulrakhimov koji će u oktogon ući s tri pobjede u zadnje četiri borbe, a pobjeda nad Arlovskim bi mu donijela najvrjedniji skalp u karijeri.

Za ove tri borbe velikih divizija zagrijat će nas velter okršaj između Thiaga Alvesa (22-12 MMA, 14-9 UFC) i UFC debitanta Alexeya Kunchenka (18-0 MMA, 0-0 UFC). Hoće li se Brazilac vratiti na pobjedničke staze ili će neporaženi Rus nastaviti svoj savršeni niz i ostvariti odličan UFC debi, saznat ćemo 15. rujna.

UFC Fight Night: Hunt vs. Oleinik ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 15. rujna od 20 sati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u.

UFC Fight Night 136

Mark Hunt vs. Aleksei Oleinik
Jan Błachowicz vs. Nikita Krylov
Andrei Arlovski vs. Shamil Abdurakhimov
Thiago Alves vs. Alexey Kunchenko

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.