BAYERN - LYON

Lavovi po ostvarenje sna, (ne)sretan broj 13 za Bayern

Foto: AFP
Lavovi po ostvarenje sna, (ne)sretan broj 13 za Bayern
21.04.2010.
u 13:06
Iako na put nisu krenuli luksuznim autobusom kao njihove kolege iz Barcelone, nogometaši Lyona su u utorak s čak deset mini-buseva stigli u München na prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna.
Pogledaj originalni članak

Lyon je po svim pokazateljima najbolja francuska momčad posljednjeg desetljeća sa sedam uzastopnih naslova prvaka, ali do ove sezone u Ligi prvaka nisu mogli dalje od četvrtfinala. Tri puta su zaustavljani u osmini finala, tri puta stepenicu kasnije.

Claude Puel za razliku od svojih predhodnika Paula Le Guena i Gerarda Houlliera u momčadi više nema Essiena, Juninha, Maloude i Benzeme, ali s nekim novim licima uspio je napraviti ono što na Gerlandu čekaju godinama.

- Ponekad momčad uspije napraviti ono što mnogi smatraju nemogućim. Porto je jednom napravio čudo. Možda smo mi sljedeći - rekao je veznjak Lavova Jeremy Toulalan.

Drugu godinu zaredom Lyon bi mogao ostati bez naslova u francuskom prvenstvu, ali zato u Ligi prvaka samo ih još dvije utakmice dijele od ostvarenja sna. Mnogi im nisu davali velike šanse ni u osmini finala kada su izbacili Real Madrid, a snagu su pokazali i u četvrtfinalu, kada su u francuskom dvoboju bili bolji od Bordeauxa.

Koliko im znače ove dvije utakmice, pokazuje i činjenica da su odgodili prvenstvenu utakmicu koju su trebali igrati ovog vikenda. Ostvarenje sna njihova predsjednika Jean-Michela Aulasa, koji je na čelu kluba od 1987. godine, vrlo je blizu. Put do Madrida vodi preko Louisa van Gaala i Bayerna.

Bavarsko 13. polufinale
Bayernu je ovo 13. polufinale najelitnijeg europskog natjecanja, osam su puta prolazili u finale. Danas će veliki hendikep biti neigranje van Bommela.

- Nismo se mnogo potrošili protiv Hannovera. Izostanak van Bommela za nas predstavlja veliki gubitak. Ne trebamo padati u euforiju, večeras je najvažnije ne primiti pogodak.

Bayern je ove sezone već igrao protiv francuskih klubova. U fazi po grupama dva su puta gubili od Bordeauxa. Hoće li više sreće imati protiv Lyona i hoće li 13 za njih biti sretan broj, tek treba vidjeti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.