ALILOVIĆ NA OPERACIJU?

Lacković opet bez poziva u reprezentaciju jer nije spreman!?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Lacković opet bez poziva u reprezentaciju jer nije spreman!?
27.03.2014.
u 16:18
– Alilović vuče jednu ozljedu ramena i možda će na kraju sezone morati na operaciju – rekao je Slavko Goluža
Pogledaj originalni članak

Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, danas je bio u formi. Konkretno je govorio o problemima koji tište Savez, ali i o pojedinim igračima.

– Još plivamo, ali samo malo iznad vode. Ne brinemo se mi samo o seniorskim reprezentacijama nego o svim ostalim selekcijama. Imamo samo jednog državnog sponzora. Ako uskoro ne potpišemo ugovor sa dva, tri jaka sponzora, morat ćemo sredstva za organizaciju Europskog prvenstva za rukometašice uzeti iz nekih drugih planiranih sredstava. Sukob između HOO-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nikako nam ne ide u prilog. Neka se više dogovore ili će nam vrhunski sport otići u propast – rekao je Zoran Gobac.

Lacković ipak u Vardaru?

Hrvatska reprezentacije od 5. do 7. travnja sudjelovat će na turniru u Švicarskoj na proslavi 60 godina njihova saveza. U polufinalu ćemo igrati protiv Švedske. Na popisu nema Blaženka Lackovića.

– Mi računamo na Lackovića, ali samo kada je sto posto spreman. On to trenutačno nije. Otkako mu nisu produljili ugovor u Hamburgu, on tamo igra samo obranu. Nama on treba i u napadu. Valjda će biti bolje jer je najvjerojatnije potpisao za Vardar – rekao je Gobac.

No nije problem samo Lacković.

– Puno naših igrača nespremno dođe na pripreme. Primjerice igrači iz Kielca. Gojun već dvije godine nema minutažu prvo u Atleticu, a sada i u Parizu, a on nam je glavni igrač obrane. Za sedam dana priprema izbornik ne može napraviti čudo i pripremiti te igrače. Kada smo imali 45 dana priprema za OI u Londonu, dečki su letjeli po parketu. Morat ćemo uvesti malo strožu disciplinu u reprezentaciju. Neće biti više pušenja u svlačionici. Kada naši igrači budu utrenirani kao francuski, onda nam nitko neće biti ni do koljena – rekao je Gobac.

Alilović na operaciju?

U Švicarsku neće ni Mirko Alilović.

– On vuče jednu ozljedu ramena i možda će na kraju sezone morati na operaciju – rekao je Slavko Goluža, izbornik reprezentacije.

Za ovu akciju oslobođeni su neki igrači CO Zagreba koje čeka završni turnir SEHA lige. Na popisu su neki novi klinci – Igor Vujić, Šime Ivić i Luka Cindrić. Od iskusnijih tu su Duvnjak, Vori, Štrlek, Musa, Čupić, Bičanić, Kopljar. Na popisu su još: Stevanović, Šunjić, Šprem, Tominec i Slišković.

Popis za turnir u Švicarskoj:

Golmani: Ivan Stevanović, Mate Šunjić
Lijeva krila: Manuel Štrlek, Lovro Šprem
Desna krila: Ivan Čupić, Nik Tominec
Pivoti: Igor Vori, Željko Musa
Lijevi vanjski: Jakov Gojun, Ivan Slišković, Damir Bičanić, Igor Vujić
Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić
Desni vanjski: Marko Kopljar, Šime Ivić

Kao domaćini napravit ćemo sve kako bismo igrali u polufinalu

Hrvatska i Mađarska bit će u prosincu domaćini Europskog prvenstva. Ženske reprezentacije ovih dviju zemalja nalaze se u Umagu gdje će u subotu i nedjelju odigrati dvije prijateljske utakmice. U subotu će se Umažanima predstaviti i maskota Eeuropskog prvenstva koja još nema ime.

– Moramo iskoristiti domaćinstvo i napraviti sve kako bi ženska reprezentacija napravila iskorak i prvi put u povijesti igrala u polufinalu jednog velikog natjecanja - rekao je Zoran Gobac.

>> 'Želim da se neki igrače vrate u reprezentaciju, ali izbornik je taj koji odlučuje'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

LE
lepi77
17:18 27.03.2014.

gobac, nismo slijepi. namjerno šikanirate laca, kao i većinu starijih ko što ste se riješili, kojima priglupi goluža ne može biti autoritet. a tebi naravno treba marioneta na mjestu izbornika za zeta i slične...

DH
dalibor.hren
17:45 27.03.2014.

Debeli krmak zna da Lac nije spreman. Gobac je Mamić hrvatskog rukometa!

SG
sgamilec@gmail.com
18:16 27.03.2014.

Lacković koji kao nije spreman, igra u Hamburgu, se ne poziva a Gojun koji je Gopčev igrač i ne igra,poziva se. Igrači puše u svlačionici, pa gdje to ima. Lažete sami sebe...