Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAGOJ DUVNJAK:

'Želim da se neki igrače vrate u reprezentaciju, ali izbornik je taj koji odlučuje'

Slavko Goluža i Domagoj Duvnjak
Daniel Kasap/Pixsell
26.03.2014.
u 08:54

- Ja sam već rekao da bih bio sretan kada bi se poneki igrač vratio u našu momčad, ali, kao što sam vam rekao, izbornik je taj koji odlučuje - rekao je Duvnjak.

Domagoju Duvnjaku u Skopju je nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Vardara i njegovog HSV-a ugledni rukometni portal Handball-Planet uručio nagradu za najboljeg igrača 2013. godine. Najbolji rukometaš svijeta tu je utakmicu završio sa četiri gola, a završilo je bez pobjednika, 28:28.

- Mi smo favoriti za prolaz protiv Vardara, ali oni imaju stvarno dobru momčad, pokrivenu s dvojicom kvalitetnih igrača na svakoj poziciji. Znali smo da nas u Skoplju čeka pakao, ali željeli smo ga napustiti s pozitivnim rezultatom. To bi bio čak i minimalni poraz od jednog ili dva gola razlike. Uostalom, čak niti Barcelona i PSG nisu uspjeli pobijediti u dvorani Boris Trajkovski - rekao je Duvnjak, koji smatra kako je glavni favorit za osvajanje naslova i skidanje HSV-a s trona Barcelona.

- Bili su favoriti i prošle sezone, jasno da su i sada, kada imaju Lazarova i Karabatića u momčadi. No, mi smo prošle sezone na završnom turniru u Kölnu pokazali da je sve moguće. Tamo trebate samo dvije pobjede. Naš cilj je opet se plasirati na Final Four, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi.

2013. godina bila je sjajna za Domagoja. Uz niz individualnih priznanja, kruna je bio europski naslov s HSV-om te treće mjesto s Hrvatskom na SP-u. Duvnjak se nada kako to može ponoviti.

- Mogu se samo nadati, jer je prošla godine bila baš iz snova. Kada me netko pita za te nagrade, ostanem bez riječi. Jedino mi je žao što nisam osvojio s Hrvatskom Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Osvojio sam Ligu prvaka i te dvije nagrade za najboljeg rukometaša svijeta. One predstavljaju i odgovornost da pokušam dohvatiti još višu razinu u budućnosti, jer znam da ''jučer'' ne postoji u profesionalnom sportu. Ja sam tip osobe koja uvijek teži napretku. Sretan sam, ali i spreman za nove izazove.

Progovorio je naš rukometaš i o tome da Francuzi nižu uspjehe sa 'starim igračima', dok u Hrvatskoj za takve mjesta nema, kao što je primjer Balića ili Lackovića.

- Možda nije moje da govorim o tome. U našoj momčadi je tako kako je. Ja sam već rekao da bih bio sretan kada bi se poneki igrač vratio u našu momčad, ali, kao što sam vam rekao, izbornik je taj koji odlučuje - rekao je Duvnjak.

Za kraj je progovorio i o francuskoj reprezentaciji koja je u Danskoj pokorila Europu i postala prvak.

- Nikada u životu nisam vidio neki finale poput onog u Herningu. Stvarno nitko nije mogao očekivati da će Francuzi zabiti 42 gola Dancima na njihovom terenu. Ljudi su govorili o pomlađivanju francuske reprezentacije, ali oni stvarno imaju fantastičnu momčad. Sada je tu i Valentin Porte, koji je odigrao dvije izvrsne utakmice tijekom završnog vikenda. Oni imaju odlične i mlade i iskusne igrače. Francuska će biti još dugo vremena vrhunska reprezentacija - zaključio je Duvnjak.

>> Vardar remizirao protiv HSV-a, Slovenci iznenadili bogati PSG

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije