Francuska liga

Kylian Mbappe zabio za trijumf PSG-a, sjajan preokret Lillea

Foto: Reuters/Pixsell
Kylian Mbappe
Foto: Reuters/Pixsell
Kylian Mbappe
Foto: Reuters/Pixsell
Kylian Mbappe
31.03.2019.
u 23:40
PSG, koji je u Toulouse doputovao bez šestorice prvotimaca (Neymar, Cavani, Di Maria, Meunier, Dani Alves, Draxler), je teškom mukom stigao do nova tri boda
Pogledaj originalni članak

Francuski nogometni prvak PSG pobijedio je na gostovanju Toulouse s 1-0 u susretu 30. kola Le Championnata, a preokret kola ostvario je Lille koji je na gostovanju u Nantesu gubio 0-2, ali je na koncu slavio s 3-2.

PSG, koji je u Toulouse doputovao bez šestorice prvotimaca (Neymar, Cavani, Di Maria, Meunier, Dani Alves, Draxler), je teškom mukom stigao do nova tri boda.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Pitanje pobjednika odlučio je Kylian Mbappe u 74. minuti na asistenciju Thila Kehrera. Toulouse je kod rezultata 0-0 u 54. minuti imao sjajnu priliku, no Yaya Sanogo je promašio zicer.

Lille je na gostovanju kod Nantesa slavio s 3-2 premda je domaćin imao vodstvo 2-0. Nantes je imao i jedanaesterac u 82. minuti za 3-3, ali je Valentin Eysseric prebacio gol.

Nantes, kojeg vodi Vahid Halilhodžić, je poveo u 54. minuti golom iz kaznenog udarca kojeg je uspješno realizirao Eysseric. Samo dvije minute kasnije Kalifa Coulibaly je zabio glavom za 2-0.

No, Lille se čudesno vratio i od 62. do 69. minute zabio je tri gola, a strijelci su bili Rafael Leao (62), Nicolas Pepe (68-11m) i Jonathan Bamba (69).

Eysseric je u 82. minuti mogao izjednačiti, ali nije uspio realizirati kazneni udarac.

U ranije odigranom susretu Monaco je prekinuo niz od sedam utakmica bez poraza izgubivši na svom travnjaku od Caena s 0-1. Pogodak odluke zabio je Enzo Crivelli u 23. minuti. Bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić branio je za Monaco.

Toma Bašić igrao je za Bordeaux svih 90 minuta u 0-0 remiju na gostovanju kod Amiensa. 

Na ljestvici vodi PSG s 80 bodova, Lille na drugom mjestu ima 60 bodova, a treći je Lyon s 56 bodova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.