SKIJANJE

Kristoffersen slavio u Adelbodenu, Vonn najbrža i u superveleslalomu

Foto: Reuters/PIXSELL
Kristoffersen slavio u Adelbodenu, Vonn najbrža i u superveleslalomu
10.01.2016.
u 16:22
Kristoffersenu je to sedma pobjeda u karijeri, pri čemu treća pobjeda ove sezone na četiri održana slaloma nakon što je slavio u Val-d'Isereu i Madonni di Campiglio.
Pogledaj originalni članak

Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je slaloma u švicarskom Adelbodnu, 16. utrke Svjetskog kupa skijaša.

Kristoffersenu je to sedma pobjeda u karijeri, pri čemu treća pobjeda ove sezone na četiri održana slaloma nakon što je slavio u Val-d'Isereu i Madonni di Campiglio. 

Norvežanin je nakon prve vožnje bio treći, no sjajnim drugim nastupom probio se na sam vrh poretka. Drugi je bio Austrijanac Marcel Hirscher sa šest stotinki sekunde zaostatka, dok je vodeći nakon prve vožnje Rus Aleksandar Horošilov završio kao treći.

Hrvatski skijaši su nažalost, još jednom podbacili. Ivica Kostelić nije uspio završiti prvi adelbodenski slalom, kojeg je osvojio 2011. godine. Do cilja nije uspio doći ni Filip Zubčić, dok je utrku jedini od hrvatskih skijaša okončao Natko Zrnčić Dim i to na 53. mjestu s zaostatkom od 5.58 sekundi. 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 801 bodom, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 636 bodova, a treći je Kristoffersen sa 571 bodom. Filip Zubčić je na 71. mjestu sa 42 boda, a Natko Zrnčić Dim zauzima 118. mjesto sa šest bodova. U slalomu vodi Kristoffersen sa 380 bodova, Hirscher je drugi sa 40 bodova manje, a treći je Horošilov sa 174 boda.

Muška karavana ostaje u Švicarskoj. Od 15, do 17. siječnja u Wengenu su na rasporedu kombinacija (15.1), spust (16.1) i slalom (17.1.).

Vonn najbrža i u superveleslalomu

Američka skijašica Lindsey Vonn pobjednica je superveleslaloma Svjetskog kupa u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu, gdje je Vonn u subotu pobijedila i u spustu. 

 Vonn  je do 73. pobjede u karijeri došla dominantno, s 70 stotinki prednosti ispred Švicarke Lare Gut, te 1.25 sekundi ispred trećeplasirane Austrijanke Cornelije Huetter. Fenomenalnoj američkoj skijašici nedostaje još 13 pobjeda da se izjednači u broju trijumfa s apsolutnim rekorderom u povijesti skijanja Ingermarom Stenmarkom (86). 

Nakon Altenmarkta se nastavlja velika borba za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, a Vonn sada sa 700 bodova zaostaje samo 38 bodova za vodećom Gut. Amerikanka vodi u poretku superveleslalomu s 80 bodova više od Hütter.

Ženska karavana ostaje u Austriji, gdje je u utorak u Flachauu noćni slalom. 

>> Teški trenuci za Ivicu Kostelića, ostao bez druge vožnje slaloma

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
07:06 11.01.2016.

Ima i među tim skijašima lige izpod 2000 bodova u jednoj sezoni dosta klase i kvalitete ali ipak bez one iznad svjetsko skijanje nije ono pravo.