Kutija šibica

Krešo Čivrag protiv Slovenaca i Zagoraca lovi rekordni 7. naslov

Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'
Krešo Čivrag protiv Slovenaca i Zagoraca lovi rekordni 7. naslov
29.12.2010.
u 09:03
Po šest turnira osvojile su još haklerske legende Duško Popovski i Nikica Vidiček, pa Krešimir Čivrag ima priliku s momčadi Promotion Playa sam ući u povijest Kutije šibica. Drugi je finalist Mal Gal
Pogledaj originalni članak

Nije bilo iznenađenja u polufinalu 40. po redu malonogometnog turnira "Kutija šibica 2010.", favoriti Promotion Play i Mal Gal uredno su odradili zadaće pred oko 2000 gledatelja u dvorani II Sportskog doma i sučelit će se u finalnom dvoboju, danas u 18.50 sati.

Najprije je Promotion Play (Baričević, Franja, Čivrag, Ješe, Štrok, Gulić, Čuić...) "pomeo" nadarene i mlade dečke iz Smit Commercea (Miklec, Sikora, Meglaj, Smok, Petrak, Pajvot...). Na kraju je bilo 5:2 (4:1), iako je sve bilo odlučeno već nakon 13 minuta, kad je Promotion Play poveo 4:1. Istina, Smit Commerce je u 3. minuti poveo, ali onda su u samo dvije minute neiskusni mladići primili dva pogotka, vrlo brzo još dva i sve je ostalo bila stvar rutine...

Sigurno neće biti najdraža

Jedan od najboljih igrača Promotiona, ali i ovogodišnje "Kutije" Krešimir Čivrag (37) u srijedu će hvatati rekord! Po šest osvojenih turnira, naime, imaju Čivrag te Duško Popovski i Nikica Vidiček, pružila se prilika Čivragu da osvajanjem sedmog turnira sam zasjedne na tron najtrofejnijeg igrača u 40-godišnjoj povijesti!

– Sedam sam puta igrao finale, šest puta bio sam na tronu. Nadam se da ću slaviti i s dečkima iz Promotion Playa, prava smo škvadra, idealan smo spoj igrača velikog i malog nogometa, zato smo i dogurali do završnice. A u finalu je sve otvoreno, favorita nema – kaže Čivrag, dodajući i ovo: – Već sam osvojio najdražu Kutiju, ni možebitni sedmi trofej neće promijeniti moje razmišljanje. Najdraža mi je bila 2004. godine, kad sam s Riva Grupom po treći put uzastopno, što još nikome nije uspjelo, bio pobjednik. Bila je to najjača momčad koja je ikada hodala parketom Sportskog doma (Švigir, Prosinečki, Palić, Pavlic...) – smatra Čivrag.

Finale danas u 18.50 sati

Zagorsko-slovenska kombinacija Mal Gal iz Krapine (Mordej, Krofl, Čujec, Šnofl...) u znatno neizvjesnijoj utakmici svladala je Bilić Erić Security (Hunjak, Jovanovski, Plantić, Mesec...) 2:0 (1:0). Malo je bilo "hakla", znatno više discipline u igri, i nakon tvrdih 40 minuta slavila je momčad koja je znala iskoristiti svoje malobrojne prilike.

No, u finalu (danas u 18.50 sati) Mal Gal će biti pred posve drukčijom zadaćom nego u polufinalu. Promotion Play, naime, jednostavno ne zna igrati defenzivno, nema takve igrače i finalni bi okršaj zapravo morao biti prava haklerska poslastica!

Polufinalni rezultati: Promotion Play – Smit Commerce 5:2 (Gulić, Čivrag, Čuić, Franja, Baričević; Sikora, Pajvot), Mal Gal – Bilić Erić Security 2:0 (Mordej, Kunštek). Ekshibicija: Legende Kutije – Zvijezde 4:2 (F. Filipović, Čivrag, Kemfelja, Novak; Šokota, Sopić.) Polufinale veterana: Pulpit Elkro – Mickey Mouse 3:1, Tekstilac – Jadransko osiguranje 2:3 (0:0), 7 m. Sama završnica počinje danas od 16 sati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.