IZBORNIK LJUTIT

Kovač: Sudac je sramota! Ako je to penal, ne trebamo više igrati nogomet

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Kovač: Sudac je sramota! Ako je to penal, ne trebamo više igrati nogomet
13.06.2014.
u 00:07
– Ako je to jedanaesterac, ne trebamo više igrati nogomet. Idemo igrati košarku. To je sramota. Trudimo se, dođemo na SP, a onda nam dođe sudac koji nije dostojan toga nivoa. Razočaran sam. Imao sam osjećaj da je sudio jednu utakmicu za nas, a drugu za Brazil. Ovako nema smisla igrati jer je ovo sramota.
Pogledaj originalni članak

Malo je nedostajalo Hrvatskoj da iznenadi Brazil na otvaranju Svjetskog prvenstva. Momčad Nike Kovača poražena je sa 3:1, a susret je prelomio sumnjivi jedanaesterac koji je realizirao Neymar.

– Ostavili smo ne dobar, nego odličan dojam. Prije utakmice smo se dogovorili što treba raditi protiv Brazila i to smo napravili. Poveli smo, ali nismo uspjeli izdržati do kraja poluvremena. Ponosan sam na dečke, ovako se brane naše boje – rekao je Kovač za HTV.

– Ne bih rekao da smo pali, nekoliko puta smo Brazilcima sami poklonili loptu. Došli smo pod pritisak i probleme, ali zadovoljan sam s oba poluvremena.

Kovač je do jedanaesterca bio jako miran.

– Sad sam to još jednom vidio na snimci. Ako je to jedanaesterac, ne trebamo više igrati nogomet. Idemo igrati košarku. To je sramota. Trudimo se, dođemo na SP, a onda nam dođe sudac koji nije dostojan toga nivoa. Razočaran sam. Imao sam osjećaj da je sudio jednu utakmicu za nas, a drugu za Brazil. Ovako nema smisla igrati jer je ovo sramota.

Možemo li ovakvu igru ponoviti protiv Meksika i Kameruna?

– Siguran sam da možemo. Mislim da smo čak imali i jedanaesterac, kaže mi to Olić. Kad je god bilo gusto, sudac je svirao protiv nas.

U kakvom su stanju igrači?

– Sad su malo pali, ali uskoro će biti bolje. S ovakvom igrom imamo mjesto u drugom krugu.

>> Brazil ipak nije dopustio iznenađenje, Hrvatska poražena na otvaranju prvenstva

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 180

IV
ivi012
00:27 13.06.2014.

Gledao sam utakmicu ovdje u Portugalu u kaficu. Portugalci su na pocetku bili svi za Brazil. A na kraju su svi vikali za Hrvatsku jer je sudac ocigledno sudijo za Brazil. Kao sto je rekao jedan starac ovdje: Brazil je MORAO pobjediti jer bi inace bilo jos vise nereda u Brazilu... sve politika. Ko j... malu Hrvatsku...

UN
U načelu
00:33 13.06.2014.

Ako je sudac pravi Japanac nakon ovoga mora napraviti harakiri!!!!

AR
alexandre.rocha.md
01:29 13.06.2014.

I'm Brazilian and I'd like to apologize for that robbery. It is a shame for us, and I do not consider it a victory, this is not to win.