Nikola Filić

Moje majice nose poznati nogometaši, manekenke...

Nikola Filić
Anamarija Carek
Lena Kelava
17.02.2017.
u 18:35
Bivši košarkaš Dubrave igra u talijanskom klubu Pavia i smišlja nove kreacije svog brenda Bomber
Pogledaj originalni članak

Nikola Filić (20) možda trenutačno nije košarkaš kojeg ćemo u bližoj budućnosti gledati u dresu Barcelone, Efesa, Olympiakosa, CSKA ili u nekoj od momčadi NBA lige, ali je dečko koji je poznat po tome što uz profesionalno igranje košarke ima i vlastiti modni brend.

Karijeru je počeo u klubu Dubrava, a prošle godine odlučio je otići u Italiju. Odmalena je volio košarku i znao je da će je jednog dana ozbiljno i zaigrati.

Lopta prije zadaće

– Još kao klinac nakon škole odlazio sam na igrališta isprobati svoj talent. Domaće zadaće nisu me zanimale, samo košarkaška lopta – dodaje Nikola.

Ubrzo je postao član Dubrave gdje je proveo devet godina. Lani je otišao u Italiju.

– Na poziv jedne agencije otišao sam na probu u predgrađe Varesea, u klub Nelson Basket koji se tada natjecao u Seriji C. Nakon sedmodnevne probe potpisao sam ugovor. Bio sam tada najmlađi igrač u ekipi – rekao je Nikola.

U početku su mu nedostajali obitelj, prijatelji, dojučerašnji suigrači, ali i brat koji trenutačno igra baš u Dubravi.

– Dubrava je moj matični klub tako da će ljubav prema njoj uvijek biti prisutna – istaknuo je.

Sjeća se dobro svoje prve utakmice u Italiji.

– U domaćoj pobjedi protiv Calolziocortea (77:70, op. a.) ubacio sam 11 koševa, bez ijednog promašaja. Odlične su bile reakcije čelnika kluba, ali i medija, što me je posebno veselilo – istaknuo je Nikola Filić.

Dobre igre odvele su ga u novoj sezoni u novi klub. Prešao je u klub Pavia koji u Seriji C za sada ima svih 16 pobjeda i prvi je kandidat da sljedeće godine zaigra u Seriji B.

– Osim mene, u klubu od stranaca igraju dva Amerikanca, Henderson i Sifford, te Poljak Bialkowski. Rekli su mi da sam prvi Hrvat koji je zaigrao u njihovu klubu. Kažu da je najviše Amerikanaca prošlo kroz klub koji je 1992. godine igrao u A-1 ligi – rekao je Nikola koji igra na mjestu krila.

U Seriji C Gold igra ukupno 99 klubova raspoređenih u sedam divizija. Uz Filića, u Seriji C Gold igra još šest hrvatskih košarkaša (Percan, Lebo, Diminić, Šango, Marić i Begović). U seriji C Silver igra nevjerojatnih 229 klubova raspoređenih u čak 19 divizija.

Ulični pozdrav postao brend

– Prve sezone igrao sam od stranaca s Amerikancem Hudsonom i Španjolcem Robertom Corronom Navarrom. Od naših igrača u ovoj ligi otprije poznajem Karla Lebu, bivšeg juniora Cedevite, i Mirka Marića koji je igrao za zagrebačku Mladost.

Nikola, uz to što svakodnevno trenira košarku, odlučio je već u mladim danima pokrenuti nešto svoje i razmišljati o budućnosti nakon košarke. Naime, kako su mu prijatelji uvijek govorili da ima stila za odijevanje, osnovao je svoj vlastiti hrvatski brend Bomber. Radi se o majicama koje su specifične po crnoj i bijeloj boji s velikim logom naprijed. I materijal je iz hrvatske proizvodnje, a majice mogu nositi muškarci i žene.

– Sama riječ Bomber zapravo je talijanski interni pozdrav. Nakon nekog provedenog vremena u Italiji, došao sam na ideju da mi se brend zove po tom njihovom simpatičnom uličnom pozdravu – kaže Nikola.

Majice Bomber već su nakon tri mjeseca od osnivanja mogle biti viđene po ulicama. Izazvale su pozitivne reakcije te su u majicama prošetali mnogi poznati diljem Hrvatske, ali i šire. Neki od njih su Filip Benković i Junior Fernandes, nogometaši Dinama, Lara Vukušić, miss turizma Hrvatske, Baby G, engleska pjevačica, Lucia Javorčekova, slovački top model...

Trenutačno su zaštitna lica u Hrvatskoj Anamarija Carek i Lena Kelava. Cijena majice je 180 kuna, a u planu je uskoro i prodaja trenirki koje će koštati 550 kuna.

– Već imam viziju i skice majica koje će biti hit ovog ljeta – istaknuo je Filić.

A košarkaški planovi?

NBA draft 2019. godine - zaključio je Nikola. 

>>Washington pobijedio Indianu koja sad ima šest poraza zaredom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.