Sjeverna koreja

Korejski Rooney iznad zakona i vođe

Foto: 'STEPHANE DE SAKUTIN'
Korejski Rooney iznad zakona i vođe
17.06.2010.
u 09:24
Jong Tae Se jedini ima laptop i iPod, snima reklame, pjeva karaoke...
Pogledaj originalni članak

U tiranskom režimu sjevernokorejskih reprezentativaca jedan nogometaš posve se izdvaja. Napadač Jong Tae Se (26), kojeg još zovu i sjevernokorejskim Rooneyem, ponaša se poput Beckhama. Primjerice, njemu je jedinom dopušteno da u sobi ima sve satelitske programe. A kod sebe ima i laptop, iPod, te nintendo.

– Suigrači mi stalno dolaze u sobu i igraju Super Marija na nintendu. To mi pomalo već ide na živce – priznao je Tae Se.

Zanimljivo, rođen je u obitelji sjevernokorejske manjine u Japanu, u gradu Nagoyi. Također, igra za japanski Kawasaki. Inače strogi sjevernokorejski režim nije mu zamjerio niti eksces kada je ove godine u "veselom" stanju pjevao u karaoke baru u Nagoyi.

Kroz prste mu gledaju vjerojatno zato što je Tae Se imao i ponudu Japana, no ipak se odlučio za zemlju svojih predaka. Osim nogometa voli i rap, pa je prošle godine snimio pjesmu s južnokorejskom verzijom Spice Girls. Stalno mijenja automobile i frizure, snima reklame...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.