UFC 254

Konačno termin i za nas: Evo gdje od 20 sati možete gledati borbu godine

Foto: Reuters/Pixsell
Konačno termin i za nas: Evo gdje od 20 sati možete gledati borbu godine
24.10.2020.
u 11:00
Khabib je već jednom sudjelovao u borbi za unifikaciju pojaseva, bilo je to baš u njegovoj posljednjoj borbi, također u Abu Dhabiju kad je svladao tadašnjeg privremenog prvaka lake Dustina Poiriera
Pogledaj originalni članak

Najiščekivaniji okršaj godine je pred nama na UFC 254 priredbi u Abu Dhabiju. U oktogon se nakon 13 mjeseci vraća prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov (28-0-0), a protivnik za njegovu četvrtu obranu naslova bit će Amerikanac Justin Gaethje (22-2) koji je status privremenog prvaka osigurao iznenađujuće dominantnom izvedbom protiv tadašnjeg favorita Tonyja Fergusona.

Khabib je već jednom sudjelovao u borbi za unifikaciju pojaseva, bilo je to baš u njegovoj posljednjoj borbi, također u Abu Dhabiju kad je svladao tadašnjeg privremenog prvaka lake Dustina Poiriera.

Iako je borba protiv Conora McGregora bila ona najpopularnija, mnogi vjeruju da Dagestanca najteži izazov očekuje baš protiv Gaethjea budući da privremeni prvak posjeduje plejadu različitih vještina. U stojci je Gaethje za nekoliko klasa bolji od Khabiba, dok je vrlo dobar i u parteru, posebice u branjenju rušenja.

Khabib je na pretposljednjem koraku svoje misije da dođe do savršenog 30-0 omjera te da se umirovi kao najveći MMA borac u povijesti. Prvak lake je izjavio da mu je cilj u posljednjoj, 30. borbi iz mirovine vratiti legendarnog velteraša Georgesa St-Pierrea te tako zaključiti svoju savršenu karijeru.

No, prvi izazov na redu je Gaethje, a Khabib je već pokazao znakove nervoze i manjka pripremljenosti na vaganju kad se morao skinuti gol da bi uspio proći vagu. Kad je shvatio da je prošao, pokazao nam je očit znak "padanja kamena sa srca".

U drugoj najjačoj borbi večeri u dvoboju u srednjoj susrest će se bivši prvak Robert Whittaker te Jared Cannonier, kojem će ovaj dvoboj biti biti velika prilika nakon što je konačno uhvatio pravu formu u UFC-u.

Večerašnji UFC 254 nudi još i sudar teškaša Alexandera Volkova i Walta Harrisa, borbu poluteškaša Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe, još jedan okršaj teškaša Stefana Struvea i Taija Tuivase te sraz Nathaniela Wooda i Caseyja Kenneyja.

Cijeli program od 20 sati možete uživo pratiti na TV kanalu Fight Channel ili na portalu Gol.hr. Snimka je na rasporedu od 22:30 na Novoj TV.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JA
japa
11:47 24.10.2020.

Ja borbu godine dnevno vidim u bolnicama diljem zemlje. Nemojte to kad se dva "majmuna" mlate nazivati nekakvom borbom godine.....