velikan na začelju

Klopp: Pucajte po nama, ali mi ćemo se i dalje boriti, nećemo odustati

Foto: Reuters/PIXSELL
Borussia Dortmund players leave the pitch following their defeat by FC Augsburg in their German first division Bundesliga soccer match in Dortmund February 4, 2015. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) DFL RULES TO LIMIT THE ONLI
Borussia Dortmund's goal keeper Roman Weidenfeller talks to supporters following his team's defeat by FC Augsburg in their German first division Bundesliga soccer match in Dortmund February 4, 2015. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY - Tags: SPORT S
06.02.2015.
u 07:00
– Neću ispasti pametan ako kažem da je situacija kritična. Psihološki smo na dnu. Nije važno ako nas navijači i javnost sad razapnu, imaju potpuno pravo na to – rekao je Sahin
Pogledaj originalni članak

Prošle su sezone nogometaši Borussije Dortmund bili drugi u Bundesligi, a u Ligi prvaka ispali su tek nakon četvrtfinalne drame protiv Real Madrida. No ove sezone doprvak Europe iz 2013. godine proživljava jednu od najtežih kriza u povijesti. Na samom je dnu Bundeslige, sa svega četiri pobjede i 16 od mogućih 57 bodova. Borussia je u 19. kolu Bundeslige u srijedu izgubila u Dortmundu od Augsburga sa 0:1, što je dodatno produbilo krizu. Igrači su sklopljenih ruku od navijača tražili oprost i još malo strpljenja.

Uplakani Sahin

Nuri Sahin stajao je pred novinarima, nije ništa govorio. Izgledao je potpuno utučeno i bezvoljno, čekao je rafale pitanja.

– Neću ispasti pametan ako kažem da je situacija kritična. Psihološki smo na dnu. Nije važno ako nas navijači i javnost sad razapnu, imaju potpuno pravo na to – rekao je Sahin jedva susprežući suze.

Kapetan Hummels i vratar Weidenfeller nakon utakmice otišli su do navijača i ispričavali se za poraz.

– Logično je da ćemo prvo od navijača zatražiti oprost. Oni su tu na svakoj utakmici, zajedno s nama proživljavaju ove teške trenutke – rekao je Hummels, a Weidenfeller dodao:

– Molim vas da ne gubite nadu u nas. Morate razumjeti da dajemo sve od sebe, mora jednom doći i rezultat. Znam da tražim puno, ali molim vas za još malo strpljenja i razumijevanja.

Iako bodove ove sezone osvajaju na kapaljku, Signal Par i dalje je dupkom pun, na svakoj su utakmici 81.264 navijača.

Trener žuto-crnih Jürgen Klopp nakon poraza od Augsburga nije previše govorio. Ni njemu više nije do objašnjavanja...

Spašavaju ga navijači

– Možete o nama misliti i govoriti što god želite. Pucajte po nama, možete nas sve optužiti, ali mi nećemo odustati. Moramo nastaviti s borbom, jednom se i nama mora otvoriti – kazao je Klopp i zaključio:

– Jasno je da sam ja prvi koji mora povući, vratiti momčad na pravi put kako bismo osigurali ostanak u ligi. Ostavka? Ne, nisam kukavica koja napušta brod.

Da Jürgen Klopp nije najtrofejniji klupski trener u povijesti i veliki ljubimac navijača, već bi sigurno bio bivši. Ovako ima još nekoliko kola da počne pobjeđivati. Ne uspije li, postat će bivši.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.