KREĆE ZLATNA PIRUETA

Kitarović zbog ozljede odustala od nastupa

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Katarina Kitarović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Katarina Kitarović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Katarina Kitarović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Katarina Kitarović
05.12.2018.
u 08:12
Od naših će u seniorskoj konkurenciji nastupiti Patricia Skopančić i Hana Cvijanović
Pogledaj originalni članak

U Ledenoj dvorani danas počinje najstarije klizačko natjecanje u Europi, Zlatna pirueta, natjecanje ISU Challenger serije. Nastupit će ukupno 175 natjecatelja iz 38 zemalja u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

– Da, iznenađena sam rekordnim brojem klizačica i klizača, ali i radosna jer mi se čini da je Pirueta konačno došla do nivoa koji smo oduvijek priželjkivali. Nadamo se prijateljskom i kvalitetnom nadmetanju i ovim putem želim klizačicama, klizačima, trenerima i sucima puno uspjeha – rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskoga klizačkog saveza.

Od naših će u seniorskoj konkurenciji nastupiti Patricia Skopančić i Hana Cvijanović, koja je prije tri dana u Budimpešti postigla normu za Europsko prvenstvo u Minsku. U juniorskoj konkurenciji nastupit će Charles Henry Katanović i Hana Kosić, dok je Katarina Kitarović zbog ozljede otkazala nastup. Imat ćemo i predstavnike u konkurenciji sportskih parova – Lanu Petranović i Antonija Souzu Kordeirua.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Katarina Kitarović

– Prošle godine operirala sam koljeno i nismo mogli nastupiti na Pirueti. Zato se sada želimo vratiti jači i bolji te pokazati što možemo i što smo sve radili zadnjih godinu dana – istaknula je Lana.

Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport, dodao je:

– Kao što imamo bajku u gradu Zagrebu, tako imamo i bajku na ledu. Grad Zagreb oduvijek je bio dobar domaćin velikim sportskim natjecanjima te ovim putem zahvaljujem svima na organizaciji. Želim puno uspjeha svim klizačicama i klizačima te ugodan boravak u Zagrebu uz obavezan posjet Adventu.

Dnevne ulaznice po cijeni od 20 kuna (obiteljske 50 kn) mogu se kupiti na blagajnama Doma sportova, a u četvrtak 6. prosinca besplatan je ulaz jer je to Dan sportskih objekata grada Zagreba.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.