61. Svjetsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak

Kiša ne smeta najboljim svjetskim ribolovcima

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Kiša ne smeta najboljim svjetskim ribolovcima
11.09.2014.
u 16:09
Pogledaj originalni članak

Najbolje svjetske ribolovce trećeg dana slobodnih treninga na derivacionom kanalu HE Donja Dubrava vrijeme nije mazilo. Nakon sunčanih, gotovo ljetnih ponedjeljka i utorka, do ovog dijela Međimurja stigla je ciklona Talija koja je sa sobom donijela kišne oblake i hladnije vrijeme. No, 350 natjecatelja i članova stručnih timova nije se dalo obeshrabriti.

Oni su i danas isprobavali vodu, mamce i tehnike na 3,8 kilometara dugom potezu izmeðu Svete Marije i Donje Dubrave. Kako je to objasnio predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u ribolovu udicom i prvi čovjek Meðimurskog ribolovnog saveza Zoran Pfeifer ribolovci su naviknuti na svakakve vremenske uvjete i ova kiša im nimalo ne smeta.

U šali je rekao - 'Jedino se boje grmljavine'

Usprkos ne baš naklonjenim vremenskim uvjetima i dalje na račun organizacije stižu same pohvale, a posljednji u nizu su čelni ljudi svjetske ribolovne asocijacije FIPSed-a.

Predsjednik Udo Mateoli i glavna tajnica Barbara Durante čestitali su Pfeiferu i Hrvatskom športskom ribolovnom savezu na odlično odraðenom poslu te dodali kako viðeno opravdava dobivanje domaćinstva 61. Svjetskog prvenstva u ribolovu udicom na plovak.

I dok natjecatelji, treneri i stručni timovi dan provedu uz vodu, prateće osoblje i navijači odlučili su loše vrijeme iskoristiti za razgledavanje Meðimurja.

Gradonačelnik Grada Preloga, domaćina SP-a Ljubomir Kolarek istaknuo je kako je ovaj dogaðaj pokazuje svu perspektivu razvoja kontinentalnog turizma. Naglasio je kako su se sve gradske službe i TZ Grada pripremili za dolazak gostiju te su zajedno s turističkim agencijama organizirali nekoliko atraktivnih programa. U njih su uključili i vinare, udruge s područja Preloga, kao i nekoliko OPG-a.

'Popunjeni su svi smještajni kapaciteti u Prelogu i oko njega te nas to jako veseli' kazao je Kolarek i dodao kako je Svjetsko prvenstvo odškrinulo vrata razvoja turizma.

'Osim što smo prepoznati kao gospodarski uspješna sredina, sada imamo priliku razvijati se i kao turistička', dodaje je.

Govoreći o turističkim potencijalima u prvom redu istaknuo je Prelošku marinu koja je dobivena u koncesiju, a gdje se može razvijati široka paleta vodenih sportova. No, sve to treba prepoznati i resorno ministarstvo te podržati razvoj kontinentalnog turizma, smatra gradonačelnik Preloga.

Svečano otvorenje SP u ribolovu udicom na plovak bit će u četvrtak 11. rujna 2014. na preloškom Trgu slobode s početkom u 18 sati. U petak je na rasporedu obavezan trening, dok su natjecateljski dani subota i nedjelja. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr