Turopoljska utrka

Kimani istrčala rekord staze bez obzira na jak vjetar

Foto: AFP
Kimani istrčala rekord staze bez obzira na jak vjetar
24.03.2010.
u 14:11
Na tronu ovogodišnje 18. Turopoljske utrke ponovo se našla međunarodna elita kao i naši najbolji dugoprugaši i dugoprugašice.
Pogledaj originalni članak

U seniorskoj utrci na 21 kilometar pobijedio je Mađar Tamas Kovacs, ispred Đure Kodža (BiH) i Zorana Žilića (AK Zagreb-Ulix). U kategoriji žena ove godine ponovo je bilo zanimljivo jer je oboren rekord Turopoljske utrke.

Lucia Kimani (BiH) istrčala je polumaratonsku stazu za 1:14.23 sata i tako srušila prošlogodišnji rekord Ane Subotić iz Srbije (1:14.29), koja je ove godine bila treća. Na drugo mjesto uspjela se uvrstiti naša državna rekorderka Lisa Christina Stublić. Vremenski uvjeti za trčanje bili su teški jer je cijelo vrijeme puhao jak vjetar.

U utrci na pet kilometara pobijedio je Goran Grdenić (Agram). Drugi je bio Siniša Majdandžić (Zagreb-Ulix), a treći Bruno Erwent (Agram). Kod atletičarki pobijedila je Kristina Božić (Retkovec) ispred Monike Delač i Paule Konopke.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.