SVAKA ČAST

Kevin De Bruyne slomio Dance, ali evo čime je zaslužio njihovo poštovanje

Foto: Reuters
Kevin De Bruyne slomio Dance, ali evo čime je zaslužio njihovo poštovanje
17.06.2021.
u 21:51
- Srećom, nismo primili više od jednog gola prije pauze što nam je omogućilo da pronađemo izaz iz ove situacije.
Pogledaj originalni članak

Već duže vrijeme nismo stavljeni na ovakav test, kazao je izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez nakon 2:1 pobjede protiv Danske kojom je belgijska vrsta osigurala plasman u osminu finala EP-a.

- Prvo poluvrijeme igrači su bili šokirani, ali imali su iskustva kako preokrenti utakmicu - dodao je belgijski strateg.

- Možemo biti sretni nakon pobjede. Znali smo da će biti teških trenutaka protiv Danske i pred ovom publikom, sa svime što se dogodilo - dodao je belgijski veznjak Kevin De Bruyne.

- U prvom poluvremenu nismo imali rješenje. Moramo popraviti igru u ovakvim trenucima. Učinili smo to nakon pauze. Na turniru će uvijek biti teških trenutaka. Moramo znati odgovoriti na njih - dodao je veznjak Manchester Cityja.

Danska je povela već u 2. minuti golom Yussufa Poulsena, no Belgijanci su u drugom poluvremenu okrenuli rezultat golovima Thorgana Hazarda (55) i Kevina De Bruynea (70).

- Srećom, nismo primili više od jednog gola prije pauze što nam je omogućilo da pronađemo izaz iz ove situacije. Postigao sam gol. Ali nisam ga želio slaviti. Imam previše poštovanja za danske navijače - poručio je.

Belgijski napadač Romelu Lukaku je naglasio kako je znao da će biti "komplicirano".

- Zaista nije bilo lako. Pobijedili smo, ali Danska je momčad s karakterom. Nadam se da se neće zaustaviti na tome. Zaslužuju bolje. Prošli smo ovaj test, nakon dvije utakmice imamo 100 posto bodova - poručio je napadač Intera.

Danski izbornik Kasper Hjulmand je čestitao svojim igračima na predstavi koju su pokazali.

- Ne mogu opisati koliko poštujem ovu skupinu i ove ljude. Biti u stanju igrati na ovaj način. Iz ove utakmice možemo puno toga iskoristiti. Već razmišljam o Rusima. Nismo završili ovaj turnir i učinit ćemo sve da pobijedimo Ruse - dodao je.

Danski strateg se osvrnuo i na sjajnu atmsferu na Parken stadionu.

- Osjetili smo ogromnu potporu ljudi, cijelog ovog stadiona. To je ono što je super.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.