SVJETSKI KUP

Karla Prodan nadomak medalje: Natjecanje Hrvati neće dugo pamtiti...

Foto: Tino Marić/Hrvatski judo savez
Karla Prodan nadomak medalje: Natjecanje Hrvati neće dugo pamtiti...
07.05.2021.
u 18:45
U Rusiji su još nastupili Barbara Matić (do 70 kg), Dominik Družeta (do 81 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) te Zlatko Kumrić (do 100 kg).
Pogledaj originalni članak

Na posljednjem natjecanju Svjetskog kupa u judu uoči Svjetskog prvenstva, koje se održava u Kazanu, nastupilo je pet hrvatskih predstavnika, a najbolji rezultat ostvarila je Karla Prodan u kategoriji do 78 kilograma koja je došla do borbe za brončanu medalju.

 

Splićanka je izgubila u polufinalu, a zatim i u borbi za broncu od njemačkih judašica. Prodan je tako na dobar način najavila Svjetsko prvenstvu u Budimpešta koje će se održati od 6. do 13. lipnja, posljednji turnir u olimpijskim kvalifikacijama.

Počelo je teško i zahtijevno za Prodan, koja je na početku za protivnicu imala Belgijanku Berger. Kada je Prodan bacila Belgijanku u drugoj minuti borbe, činilo se da je gotovo i da ipponom hrvatska judašica prolazi dalje. Međutim, suci su procijenili da je bio wazari, Berger se vratila wazarijem na ulasku u posljednju minutu i odvela borbu u "golden score".

Tamo je Prodan iskoristila priliku u četvrtoj minuti i ipponom prošla dalje. Protiv Ruskinje Babinceve Karlu kao da je naljutila kazna zbog izbjegavanja borbe, 20 sekundi nakon čega je bacila Ruskinju na ippon i prošla u polufinale. Tamo je Njemica Wagner nametnula svoj ritam, kroz prve četiri minute natjerala Prodan na dvije kazne, a kada je u "golden scoreu" naša judašica ušla u dvije dobre situacije činilo se kao da momentum okreće.

Međutim, Wagner je iskoristila priliku i ipponom prošla u finalu, a Prodan poslala u borbu za broncu. Još jedna Njemica, Luise Malzahn, 12. na svijetu, stajala je kao završna prepreka na putu do postolja. Petak nije bio dan za borbu s Njemicama te je osam godina starija judašica wazarijem u posljednjoj minuti došla do bronce, a Karla završila nastup u Kazanu na petom mjestu.

U Rusiji su još nastupili Barbara Matić (do 70 kg), Dominik Družeta (do 81 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) te Zlatko Kumrić (do 100 kg). Svi su upisali poraze u prvim nastupima, a najveće iznenađenje, barem na papiru je bio poraz Matić od Nizozemke Jager. Međutim, Nizozemka je došla sve do borbe za broncu i tamo namučila Japanku Arai, a najbolja hrvatska judašica se vraća nakon preboljenog COVID-19 i treba joj još vremena za povratak u punu formu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.