SVJETSKO PRVENSTVO

Karatašica Čelan dogurala najdalje - do četvrtfinala

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL (Ilustracija)
Karatašica Čelan dogurala najdalje - do četvrtfinala
06.11.2014.
u 09:13
Ana Marija Bujas-Čelan (prejko 68 kg) još jednom je pokazala snagu psihe i došla do ruba borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu u Bremenu.
Pogledaj originalni članak

Ana Marija Bujas-Čelan (prejko 68 kg) još jednom je pokazala snagu psihe i došla do ruba borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu u Bremenu. Ne bi to za nju bilo ništa neobično i ništa novo da nije riječ o karatašici koja je još prije četiri tjedna bila na operaciji stopala.

No i unatoč bolovima i problemima s kondicijskom pripremljenošću Ana Marija je pobijedila Peruanku Mallory Acu (2:0), a potom i Ruskinju Kovalevu (2:1) i Crnogorku Konjević (2:1). Nažalost, za četvrtfinalni dvoboj protiv Mađarice Barthe više nije bilo svježine pa je izjednačen dvoboj (2:2), u kojem se nekoliko puta pregledavala snimka, izgubila na preglasavanjem sudaca. U tom osjetljivom sudačkom trenutku od pomoći joj očito nije bilo niti to što joj je otac Stjepan Čelan glavni tajnik Europskog karate saveza.

Ivona Tubić (68 kg) platila je sportski ceh životnom izazovnom odlasku na studij u London. U prvom kolu, u borbi bez osvojenih bodova, pobijedila je Irkinju Perry tek sudačkim preglasavanjem, no u nastavku je izgubila od Novozelanđanke Thomason (1:2). Čak dvije borbe bez bodova imao je Marijan Logarušić (75 kg) i to obje u repasažu.

Nakon što je u prvom kolu izgubio od dvostrukog svjetskog prvaka i kasnijeg finalista Talijana Buse, Marijan je u prvom kolu repasaža pobijedio Gruzijca Vekua, a potom je na isti način (preglasavanjem sudaca nakon 0:0) izgubio od favoriziranog Turčina Jagcija.

Vinko Ursić-Glavanović nije imao sreće sa ždrijebom pa je već u prvom kolu naletio na izvrsnog ljubimca domaće publike Jonathana Hornea (0:3) koji je kiksao u trećem kolu pa Hrvata nije povukao u repasaž. Ante Mrvičić (84 kg) pobijedio je Švicarca Marca, ali je u nastavku natjecanja pobijeđen od Kazahstanca Chikmarova (0:2).

Ranije tijekom dana u katama Vlatka Kiuk natjecanje je završila u 2. kolu, budući da je pobijedila Ukrajinku Annu Kreščenko 3-2, a potom zbog vlastite pogreške kada je izgubila ravnotežu, izgubila i dvoboj protiv Engleskinje Aimee Sell. U muškoj konkurenciji Ivan Ermenc ispao je od Crnogorca Mijata Vojvodića (5-0).

>> Na SP u Bremenu opet će jači dio reprezentacije biti nježniji spol

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.