Dnipro žali za propuštenim

Kalinić: Mogu biti od koristi i reprezentaciji, probat ću se ustaliti

Foto: Reuters/PIXSELL
Kalinić: Mogu biti od koristi i reprezentaciji, probat ću se ustaliti
29.05.2015.
u 16:20
Nogometaši iz Andaluzije u 10 godina osvojili četiri puta isti trofej
Pogledaj originalni članak

Hrvatski duh Seville još nije izblijedio. U Andaluziji igrali su Robert Prosinečki, Joško Jeličić, Ivica Mornar, Ivan Jurić... A najveći trag ostavili su Davor Šuker i Ivan Rakitić. Nenadmašni strijelac u pet godina igranja u Sevilli, u 153 utakmice postigao je 76 golova, bio u momčadi s velikim Diegom Maradonom, igrao s Diegom Simeoneom...

Nitko nas nije vidio u finalu

Rakitić je bio kapetan Seville, lani je podginuo trofej namijenjen pobjedniku Europske lige. Sada je Sevilla ušla u povijest, u deset godina osvojila je četiri puta isti trofej. Nikome to nije uspjelo. Kup Uefe Sevilla je osvojila 2006., sezonu kasnije obranila je titulu. I sada je u Varšavi klub iz Andaluzije sve to ponovio. Trofej je obranjen u drami s Dniprom, bilo je 3:2. Sevilla slavi svoje junake, postala je najuspješnija momčad svih vremena u Kupu Uefe i Europskoj ligi. Svaka čast klubu koji je samo jednom bio prvak Španjolske, davne 1946.

Lani je Sevilla bila bolja od Benfice, ovaj put od Dnipra u kojem je odličan bio naš igrač Nikola Kalinić.

– Kasno sam zaspao, nije lako kad je sve prošlo. Tek kad sam došao u sobu, nekoliko sati nakon utakmice, shvatio sam što smo propustili. Imali smo veliku priliku doći do trofeja, ali takav je nogomet. Žal će ostati, tko zna hoću li imati još jednom takvu priliku, ali neću se ubiti – kaže Kalinić.

Dok smo razgovarali bio je u Frankfurtu, letio je prema svom Splitu.

– Pokušat ću što prije zaboraviti tu utakmicu. Iskreno, nismo predugo tugovali, netko je morao pobijediti. Žalimo što nismo uspjeli, ali ponosimo se svime što je Dnipro postigao ove sezone. Uostalom, nitko nije očekivao da ćemo otići tako daleko u Europskoj ligi, nismo ni igrali u svom gradu, a došli smo do te završne utakmice – rekao je Kalinić.

Kalinić je utakmicu otvorio kao iz snova, zabio je za vodstvo Dnipra 1:0. Bio je to brilijantan pogodak.

– Lijepo je zabiti u finalu, ali što će mi taj gol kad nismo osvojili trofej – kazao je Kalinić.

Sad će se nekoliko dana odmoriti, a onda će na okupljanje reprezentacije. Iza Kalinića je odlična sezona, nada se da će je zaključiti pobjedom Hrvatske nad Italijom.

Najbolja sezona u karijeri

– Ovo mi je bila najbolja sezona u karijeri, očito sam sazrio... Igrao sam dobro, išli su mi i golovi, cijela je momčad igrala odlično.

Izbornik Niko Kovač honorirao je njegov učinak. Vratio ga je u reprezentaciju nakon dvadeset mjeseci.

– Drago mi je da me pozvao, nadam se da ću se sada ustaliti u reprezentaciji. A što ću vam sada govoriti da je to za mene najveća čast, naravno da je tako. Sada mi preostaje da igrama pokažem da mogu biti koristan reprezentaciji – zaključio je Kalinić.

>>Kalinić se upisao u povijest i pridružio Bobanu i Mandžukiću

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.