Drama u Chicagu

Kakva završnica utakmice! Dvije trice u 10 sekundi, Rose sa zvukom sirene donio pobjedu

Foto: Reuters/PIXSELL
Derrick Rose
09.05.2015.
u 08:36
Uz to je Rose bio i najbolji strijelac utakmice sa 30 koševa, dok je Clevelandova zvijezda LeBron James ostao na 27 koševa.
Pogledaj originalni članak

Fantastični Derrick Rose tricom u posljednjoj sekundi utakmice sinoć je donio pobjedu Chicago Bullsima protiv Cleveland Cavaliersa i vodstvo od 2 prema 1 u polufinalu Istočne konferencije NBA.

Uz to je Rose bio i najbolji strijelac utakmice sa 30 koševa, dok je Clevelandova zvijezda LeBron James ostao na 27 koševa.

Clippersi pobijedili Houston za 2-1

U dramatičnoj završnici, prvo je 10 sekundi prije kraja J.R. Smith tricom poravnao rezultat na 96-96. Ali tada na scenu stupa Rose, tri sekunde prije kraja prima loptu izvedenu sa strane, u dva koraka i uz blok suigrača rješava se jednog čuvara te "preko ruke" protivnika u zadnjim trenutcima zabija tricu "od table" za konačnih 99-96 za Chicago na domaćem terenu.

U drugoj utakmici večeri, Los Angeles Clippersi su na domaćem terenu pobijedili Houston Rocketse 124-99 za vodstvo 2 prema 1 u polufinalu Zapadne konferencije.

Strijelac utakmice bio je Clippersov J.J. Redick sa 31 pogotkom, dok je odličnu utakmicu za Houston odigrao James Harden. Postigao je 25 koševa uz 11 asistencija.

>>Cleveland uz 33 koša LeBrona svladao Chicago, Houston bolji od Clippersa

>>Atlanta svladala Washington, Memphis bolji od Golden Statea

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.