UTRKA ZA KARTAMA Prijava, ždrijeb, sreća, utakmica

Kako do ulaznice za Euro?

Foto: import
Kako do ulaznice za Euro?
03.02.2008.
u 09:54
Pogledaj originalni članak

Utrka za dragocjene šarene papiriće koji osiguravaju ulaz na utakmice Europskog prvenstva u nogometu uskoro će doživjeti svoj vrhunac. Telefoni u Rusanovoj ulici neprestano zvone, navijači žele doznati kada počinju prijave za ulaznice, no točan datum još nije odredio IO.

Cijene karata


Cijene se kreću od 45, 80 do 110 eura, što će se platiti u kunskoj protuvrijednosti. Najskuplja karta bit će za finale, a cijene će dostizati i do 550 eura.
Iako su prijave trebale početi prvog dana veljače, termin je odgođen za najmanje dva tjedna. Naime, zbog kongresa UEFA-e i prijateljske utakmice s Nizozemskom čelnici Saveza su sve snage usmjerili na njihovu organizaciju.

19 tisuća ukupno
Hrvati bi trebali dobiti ukupno nešto više od 19 tisuća karata za utakmice s Austrijom (9), te Njemačkom i Poljskom (obje oko 5 tisuća). Do karata će zainteresirani moći doći po već uhodanom sistemu - rezervirati ih preko interneta, a zatim stisnutih palčeva čekati vijesti.

"Na stranicama HNS-a zainteresirani će se moći predbilježiti, ostaviti podatke koje propisuje UEFA, a zatim će se se slučajnim odabirom pred javnim bilježnikom birati navijači koji će uživo bodriti Bilićeve bebe. Kompjutorski ždrijeb će se održati u prvim danima ožujka, a tada će svi sretnici, ali i oni koji nisu dobili karte, biti obavješteni e-mailom", objašnjava Nikša Martinac, koordinator HNS-a za distribuciju ulaznica za Euro.

Jedna osoba četiri karte
Jedna osoba moći će se prijaviti za najviše četiri karte po utakmici. Zanimljivo je kako treba dobro proučiti potencijalne mogućnosti Bilićeve momčadi te osigurati karte i za završetak natjecanja.

"Ako se ulaznica za četvrtfinale ne kupi sada, tada je više neće biti moguće kupiti. Dakle, kada krenu prijave, moći će se kupiti, recimo ulaznica za polufinale hrvatske reprezentacije. No, ako Hrvatska ne uđe u polufinale, novac će biti isplaćen na račun onoga tko ju je kupio", upozorio je zainteresirane Martinac.

Putovnica nužna
Za prijavu će ulaznica biti hrvatska putovnica. Možda je to nepravedno prema našim ljudima koji žive izvan Hrvatske, no računalu je to teško objasniti. Uvjeti su isti i u ostalim zemljama.

Karte će se početi tiskati 1. svibnja, distribucija će započeti dva tjedna kasnije, a najsretniji će na vlasitim kućnim vratima primiti dragocjeni papirić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr