S Mađarima 6.travnja

Kakav učinak - dvadeset utakmica i isto toliko pobjeda kao domaćini

Foto: 'nph / AlterphotosNordPhoto/PIXSELL'
Kakav učinak - dvadeset utakmica i isto toliko pobjeda kao domaćini
29.03.2013.
u 22:05
Rekordu pobjedu postigli smo 2010. godine protiv Finske (39:20), a najnapetije je bilo protiv Mađara iste godine (26:25)
Pogledaj originalni članak

Utakmica protiv Mađarske u zagrebačkoj Areni 6. travnja bit će 21. domaća utakmica u kvalifikacijama za europska prvenstva od 1994. do danas. U dosadašnjih 20 utakmica naši rukometaši postigli su 20 pobjeda, te su postigli 160 pogodaka više nego što su ih primili. Najviše kvalifikacijskih utakmica Hrvatska je igrala u Zagrebu – šest. Neke su igrane u dvorani II Doma sportova, a neke u Ledenoj dvorani. Najviše gledatelja bilo je na utakmici protiv Bjelorusije 2004. godine – 10.000 u Ledenoj dvorani.

Rekordu pobjedu postigli smo 2010. godine protiv Finske (39:20), a najnapetije je bilo protiv Mađara iste godine (26:25). Osim u Zagrebu naša je reprezentacija igrala i u Osijeku (2), Zadru (2), Kutini (2), Karlovcu (2), Čakovcu, Puli, Metkoviću, Rijeci, Splitu i Poreču. Novi grad na popisu je Umag koji će u lipnju biti domaćin posljednje utakmice kvalifikacija, s Letonijom.

– U posljednjih nekoliko godina prvo Europski rukometni savez treba dati dozvolu za igranje u gradu koji prijavimo za domaćina. Kako su svi europski rukometni savezi potpisali ugovor s Europskim rukometnim savezom, on diktira pravila. A njemu je najvažnije da se u određenu dvoranu može postaviti njegova specifična podloga. Nije mu toliko važan ni kapacitet dvorane – rekao je Damir Poljak, glavni tajnik HRS-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.