TKO ĆE NA EURO

Kakav krah Srbije! Estonija senzacija, a Šveđani izravno na EP!

Foto: Reuters
Kakav krah Srbije! Estonija senzacija, a Šveđani izravno na EP!
12.10.2011.
u 00:17
Tragičar je bio Vidić! Stoper preuzeo odgovornost i nije iskoristio jedanaesterac
Pogledaj originalni članak

Kakav krah Srba u Mariboru! “Nezainteresirani” Slovenci pobijedili su Pižonove milijunaše sa 1:0 i izbacili ih čak i iz dodatnih kvalifikacija za EP. Srbija je tek treća u skupini, leti izbornik Vladimir Petrović, reprezentacija će na totalni remont, a u kvalifikacijama za SP 2014. igrat će u skupini s Hrvatskom.

Srbe, koji propuštaju treći EP zaredom, dotukao je jedan zalutali projektil iz slobodnog udarca sa 40 metara (strijelac Vršič, velika pogreška vratara Jorgačevića), a tragičar utakmice bio je Nemanja Vidić. Preuzeo je odgovornost izvođenja jedanaesterca u 65. minuti, ali pucao je vrlo loše pa ga je sjajni vratar Handanovič pročitao.

Nismo imali snage

– Imam objašnjenje za neuspjeh. Nismo imali svoj dan, potrošili smo se protiv Italije. Ta utakmica oduzela nam je snagu, a upravo su nam snaga i sreća nedostajali večeras. Slovencima je bilo puno lakše jer nisu bili opterećeni rezultatom. Oni su protiv nas odigrali najbolju utakmicu u kvalifikacijama, igrali su bez straha od pogreške, a mi smo primili gol iz kiksa i nismo iskoristili jedanaesterac – kazao je srbijanski izbornik Petrović.

Tako je senzacija kvalifikacija postala Estonija, 58. selekcija sa svjetske rang-ljestvice, koja je dodatne kvalifikacije izborila pokraj dvije reprezentacije s posljednjega SP-a. Estonci sinoć nisu igrali, a nakon pobjede Slovenaca izašli su na ulice...

Može i bez Zlatana

BiH je bila nadomak senzacije na St. Denisu, dugo je vodila pogotkom Džeke, a u 78. minuti iz jedanaesterca je izjednačio Nasri, njegov suigrač iz Manchester Cityja. Šveđani su herojskom igrom u Stockholmu svladali Nizozemce i izravno se plasirali na EP kao najbolji drugoplasirani. Domaćini su igrali bez najveće zvijezde Zlatana Ibrahimovića, gubili su 1:2, a onda su preokrenuli pogocima S. Larssona i Toivonena. Ovo je prvi poraz Nizozemaca u ciklusu, no oni su već odavno osigurali plasman na EP.

Njemačka je prvi put u povijesti ostvarila maksimalan učinak u kvalifikacijama za EP. Elf je pregazio Belgiju u Düsseldorfu sa 3:1 (pogoci Özila, Schürlea i Gomeza, za Belgiju Felaini), a stopostotan je u kvalifikacijama i svjetski prvak Španjolska, sinoć uvjerljiva protiv Škotske.

Favorizirani Portugal opet mora u dodatne kvalifikacije nakon poraza od Danaca u Kopenhagenu (1:2).

Na Euro 2012. plasirali su se: Njemačka, Rusija, Italija, Francuska, Nizozemska, Grčka, Engleska, Danska, Španjolska i Švedska.

U dodatnim kvalifikacijama za Euro nositelji su: Hrvatska, Portugal, Češka i Turska, a nenenositelji: Irska, Estonija, BiH i Crna Gora. Ždrijeb je u četvrtak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 86

IV
Ivekivek
08:47 12.10.2011.

Hebeš srbe,,,mene zanima gdje je EUjanez?

OB
-obrisani-
15:51 12.10.2011.

Po srpskom gledanju oni su tekmu dobili\"Pobeda\" samo se to mora FIFI obijasniti kako to srbi vide i da oni kao nebeski narod moraju ici na EP.

AC
accent
02:07 12.10.2011.

uz duh optimizma i pozitive sve ce to lipo proci na kraju i mi ce mo krenut ka poljs/ukr iduce godine,a koga izvucemo to je sve u BOZIJIM RUKAMA!