JUPP Heynckes

Kad bih sada razmišljao o Bayernu, onda bih i ja bio krivi izbor

Foto: Reuters/Pixsell
Kad bih sada razmišljao o Bayernu, onda bih i ja bio krivi izbor
16.04.2011.
u 21:06
Trener Bayera može svom budućem klubu odnijeti Ligu prvaka, a najavljuje trijumf koji apotekari čekaju 22 godine.
Pogledaj originalni članak

Uoči derbija 30. kola Bundeslige između Bayerna i Bayera, sve uči javnosti uprte su u 65-godišnjeg trenera apotekara Juppa Heynckesa koji je, piše se, u neugodnom položaju. Heynckes će za samo tri mjeseca treći put u karijeri sjesti na klupu najtrofejnijeg njemačkog kluba koji u završnici sezone spašava glavu.

Poraz od Bayera udaljio bi Bavarce od trećeg mjesta koje donosi kvalifikacije u Ligu prvaka, pa bi Heynckes sljedeće sezone bio osuđen na Europsku ligu koju u Münchenu smatraju provincijskim natjecanjem. Na sve komentare i sumnje iskusni strateg izvukao je briljantan odgovor.

- Kad bih ja sada razmišljao o Bayernu i tome što će moj budući klub igrati sljedeće sezone, a ne o svojoj momčadi, bio bi to najbolji dokaz da su u Münchenu izabrali pogrešnog trenera - rekao je Heynckes i nastavio dalje u stilu kao da će i sljedeće sezone voditi Bayer:

- Pobijedimo li, više nam nitko ne može odnijeti drugo mjesto i Ligu prvaka. Dovoljno smo jaki i samouvjereni da možemo izjaviti: idemo po trijumf!

Bayer to u gostima kod Bayerna nije doživio 22 godine.

Još jedan bivši bayernovac s posebnim motivom dolazi na Allianz Arenu - Michael Ballack (34) osvojio je tri dvostruke krune zaredom s Bavarcima kojima nije palo napamet udomiti ga kad ga se Chelsea odrekao.

Bayernu će to biti prva utakmica nakon ere Van Gaal, a njegov privremeni nasljednik i sunarodnjak Andries Jonker muku muči sa sastavom - Robben je u Nürnbergu dobio crveni karton, Badstuber je skupio pet žutih, Van Buyten je ozlijeđen.

Jonkerov prvi vatrogasni potez bio je kad je na vrata vratio veterana Butta.

- Ne sumnjam da je Kraft talentiran vratar, ali nemam ga kad učiti.

Nagađa se i da bi Jonker mogao na lijevi bok umjesto Pranjića postaviti Contenta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.