KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Jurko odveo djevojke na korak do Londona

Foto: 'TOSHIFUMI KITAMURA'
Jurko odveo djevojke na korak do Londona
13.11.2011.
u 21:20
U kvalifikacijama za Olimpijske igre 2012. u Lonodnu hrvatske odbojkašice pobijedile su u Poreču Nizozemsku 3:2 i plasirale se u 2. krug kvalifikacija koji je u Istanbulu u svibnju.
Pogledaj originalni članak

Odbojkašice Hrvatske pobijedile su Nizozemsku sa 3:2 (15:25, 25:19,l 25:19, 15:25, 15:13) u finalu kvalifikacijskog turnira za odlazak na olimpijske igre u London 2012. godine. Tom pobjedom ostvarili smo plasman u drugi krug koji će se od 30. travnja do 7. svibnja sljedeće godine igrati u Istanbulu. Na tom turniru igrat će osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine, a samo će jedna izboriti London.

- Ovo je veliki rezultat. Pobijedili smo reprezentaciju koja je među osam najboljih u Euiropi. Nisam očajavao kada smo prvi set uvjerljivo izgubili. Znao sam da kad pritisnemo servisima Nizozemke da će se početi lagano gubiti.To se dogodilo u drugom i trečćem setu koji su otišli na našu stranu - rekao je izbornik Damir Jurko.

U četvrtom setu ponovno potop naših i odluka tko ide u drugi krug odlučuju se u triler setu.

- Nekako nam leže ti peti setovi. U Subotcii smo pobijedili Španjolsku u pet setova i otšpli na svjetsko prvenstvo, sada smo bili bolji od Niziozemski i idemo u Istanbul - rekla je Biljana Gligorović, tehničarka reprezentacije.

U petom setu su Niziozemke vodile sa 11:8, ali sve su naše cure to preokrenule bodrene podrškom 1500 gledatelja u dvorani Žatika u Poreču.

- Sad tek vidim koliko nam ej nedostajala Senna Ušić na europoskom prvenstvu. Da je igrala osvojili bi medalju - rekao je izbornik Jurko.

Eh, kada bi se za drugi krug kvalifikacija predomislila Maja Poljak...

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar flame
flame
23:50 13.11.2011.

Bravo, cure! kako bi lijepo bilo vidjeti vas u Londonu, zajedno s košarkašicama:-)

SE
serđo
07:28 14.11.2011.

kako sad to, pa ja mislio da nitko ne može da spase hrvatski sport osim izbornika srbina...