Bivši Dinamov trener u Turskoj

Jurčić: Nije me strah situacije u Turskoj, Istanbul ključa životom

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
kruno jurčić portal
Foto: Borna Filić/Pixsell
Kruno Jurčić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Kruno Jurčić (1)
Kruno Jurčić (1)
Foto: PIXSELL
Kruno Jurčić
30.08.2016.
u 15:20
– U nedjelju u 14 sati potpisao sam dvogodišnji ugovor s turskim prvoligašem Adanasporom. Veselim se radu, teško je biti bez posla, sad sam dosta pametovao u medijima (smijeh) – zadovoljno će Kruno
Pogledaj originalni članak

O Krunoslavu Jurčiću možete misliti što hoćete, kao i o svakom drugom na ovom svijetu, ali nitko mu ne može osporiti da je veliki radnik. Gdje god je bio, i kao igrač, a onda i kao trener. Od Istre, Slaven Belupa, Dinama, reprezentacije, Maribora...

Puno smo se puta čuli i kad je bio bez kluba, kad nam je analizirao nogometna zbivanja, pisao kolumne, a sad nam je veselo javio:

– U nedjelju u 14 sati potpisao sam dvogodišnji ugovor s turskim prvoligašem Adanasporom. Veselim se radu, teško je biti bez posla, sad sam dosta pametovao u medijima (smijeh) – zadovoljno će Kruno.

U nedjelju se odmah i vratio u Zagreb po stvari, već danas putuje u svoj novi grad, u Adanu, u južnu Tursku, nedaleko od Sredozemnog mora. Taj se transfer dogodio prilično iznenada.

Već treći naš trener u Turskoj

– Otišao sam tamo na razgovore iako, iskreno, nisam puno očekivao, ali brzo smo se dogovorili i potpisao sam na dvije godine te sam jako zadovoljan. Sve je dogovorio Emir Dizdarević.

Dizdarevića se još dobro sjećaju u Dinamu, ali u drugim našim klubovima, on je organizirao brojne pripreme našima u Turskoj.

Kako je situacija u Turskoj u posljednje vrijeme prilično napeta, od pokušaja vojnog udara do brojnih terorističkih napada, nije li odlazak na taj novi posao prilično rizičan?

– Teško je o tome govoriti ovako s distance, drukčija je percepcija. Bio sam sad u Turskoj, pa Istanbul ključa od života. Uostalom, nije li po cijeloj Europi, sjetimo se samo Pariza i Bruxellesa, bilo terorističkih napada? Kažem, sada sam bio tamo i sve je krasno – mirno će Jurčić koji se o svemu raspitao i kod naših trenera u Turskoj Igora Tudora i Stjepana Tomasa. Tudor je trener prvoligaša Kardemira, a Tomas pomoćnik u drugoligaškom Göztepeu.

– Razgovarao sam s Tomasom, naravno da me osim nogometa zanimalo i ono što ste me pitali, o sigurnosti i životu. S Tudorom sam se čuo kratko jer je u nedjelju imao utakmicu, ali razgovarat ćemo.

Grade novi stadion

Adanaspor je novi prvoligaš.

– Da, ušli su u prvu ligu, mlada su i jako potentna momčad, čim su ušli u elitnu ligu, doveli su 12 igrača. Mlada su momčad, svidjelo mi se to što sam vidio i to je veliki izazov za mene, vjerujem da mogu pomoći klubu u ostvarenju ambicija, baš se tom izazovu jako veselim, željan sam rada.

Da je klub ambiciozan, govori i podatak da radi novi stadion.

– Pokazali su mi što se radi, dok stadion ne bude gotov, igrat ćemo na starom.

Vodite li nekog od naših trenera?

– Vjerojatno će ići dvojica sa mnom, ali ne mogu još o imenima jer sve to još nije do kraja definirano.

Vidio je novi trener Adanaspora kako je njegov bivši klub, Dinamo, prilično sretno ušao u Ligu prvaka.

– Najmanje je važno kako je ušao, taj je ulazak golem uspjeh i svaka čast baš svakom pojedincu koji je na bilo koji način sudjelovao u tom projektu. Lakše je jednom ući, ali stalno biti sudionik skupina... E, to zaslužuje velike pohvale, nema klubova te razine koji su tako uspješni kao Dinamo. Žao mi je što i Hajduk nije ušao, ali svaka čast i njemu i Lokomotivi na svemu što su pokazali, a pokazali su da se naša liga nepravedno podcjenjuje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:34 30.08.2016.

savjetujem svakom koji misli preuzet neki turski klub da kao uvertiru trenira mjesec ili dva maribor... treba pobliže upoznat turski mentalitet pa je tako i Kruno kao trener malog bore stasao za preuzimanje turskog prvoligaša

DU
Deleted user
15:40 30.08.2016.

ako ništa drugo, komentar o našim klubovima i ligi mu je na mjestu!

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
18:59 30.08.2016.

Jurčića nije strah situacije u Turskoj jer on je pravi domnoljubni hrvat i otomanske navike, kultura i struktura su mu poznati i odgojen je u sličnome fahu.