SANJA JOVANOVIĆ Mlada Dubrovčanka vratila se pobjedama

Jovanović: Zaboravimo Peking i okrenimo se Rijeci

12.11.2008.
u 15:37
Pogledaj originalni članak

Sanja Jovanović najbrža je plivačica svijeta na 50 metara leđno u malim bazenima (26.37) pa njezino prvo mjesto na mitingu Svjetskoga plivačkog kupa u Stockholmu i nije neko iznenađenje. Ali to jest potvrda da je prebrodila krizu zbog neuspjeha na Olimpijskim igrama u Pekingu i da je nastavila s pobjedama i sjajnim rezultatima. Vrijeme iz Stockholma (27.16) treći joj je rezultat u karijeri. I, naravno, 22-godišnja Dubrovčanka zadovoljna je postignutim.

Zujeva za psihu
- Odličan je to rezultat, no mogao je biti i bolji da nije bilo nekih pogrešaka pri okretu. Ali zato i plivam na tim mitinzima, da bih to ispravila - kazala je Sanja, posebno zadovoljna što je pobijedila i Ruskinju Anastasiju Zujevu, europsku rekorderku na 50 metara u velikim bazenima.

- To je odlično za psihu, za Sanjino samopouzdanje - nadovezao se trener Dimitar Bobev i dodao:
- Odlično smo radili i u Bugarskoj i u Sisku, tako da očekujem da će Sanja biti prava u prosincu na Europskom prvenstvu u Rijeci.

Na tom će prvenstvu Jovanović braniti zlato (na 50 metara) i srebro (na 100 metara leđno) s prethodnog prvenstva u Debrecenu. Sasvim je usredotočena na Rijeku i zato je na pitanje misli li i dalje da su u Pekingu neke plivačice bile dopingirane, odgovorila:

Prostor za napredak
- Ja bih da zaboravimo Peking i okrenemo se budućnosti, prije svega prvenstvu u Rijeci koje je za sve nas iznimno važno. Želim se što bolje pripremiti za to prvenstvo i postići svoje najbolje rezultate na 50 i 100 metara leđno.

Na 50 metara bi to vjerojatno značilo svjetski rekord i, opet vjerojatno, novo zlato. No, Sanja se prije svega želi usredotočiti na tehniku plivanja i na vrijeme.

- Još mogu napredovati i želim to iskoristiti. Ponekad mi je teško na pripremama, ali tu je moj trener Bobev koji ne dopušta da me uhvati kriza.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr