NOVI VELIKI TRANSFER

Josip Šutalo odlazi u Bundesligu i postaje jedan od najskupljih mladih igrača

Josip Šutalo odlazi u Bundesligu i postaje jedan od najskupljih mladih igrača
03.09.2022.
u 08:36
Do kraja ovog tjedna Dinamo bi mogao završiti transfer svog supertalentiranog stopera u RB Leipzig, posao bi iznosio dvadesetak milijuna eura.
Pogledaj originalni članak

Kako se i ovih dana špekuliralo, Dinamo bi uskoro mogao odraditi još jedan veliki transfer. Josip Šutalo, naime, mogao bi do kraja tjedna potpisati ugovor s RB Leipzigom.

O toj se opciji dosta pisalo, a navodni osnovni uvjet trebao je biti odlazak Joška Gvardiola u Chelsea. Taj se posao nije dogodio, a u Leipzigu nisu odustali od našeg talentiranog stopera. Osluškujući osnovne tržišne vrijednosti, Šutalov transfer trebao bi iznositi dvadesetak milijuna eura, što bi ga svrstalo među dvadesetak najskupljih transfera koji su u ovom prijelaznom roku u Europi ostvarili igrači do 22 godine.

Nije nikakva novost da u Europi trenutačno postoji jako puno klubova koji bi htjeli jednog od najpotentnijih mladih stopera u ovom trenutku, no jasno je kako samo nekolicina može zadovoljiti financijske kriterije Šutalova transfera. U Leipzigu sasvim sigurno znaju što rade, jer u Šutalu vide igrača na kojemu bi u bliskoj perspektivi mogli višestruko zaraditi. Naravno, profitirat će i Dinamo, pa i hrvatski nogomet koji bi, eventualnim Šutalovim odlaskom u Bundesligu, dobio još jedno priznanje.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Rijeka sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Igrački razvoj Josipa Šutala uzlaznom putanjom ide još od njegova odlaska na posudbu u Istru, a definitivna potvrda stigla je nastupima za hrvatsku reprezentaciju u utakmici protiv Francuske. Europski velikani, naravno, nisu mogli ne prepoznati kako je riječ o igraču budućnosti kada govorimo o našoj nacionalnoj vrsti. Njegove moderne karakteristike, anticipacija u igri, mirnoća i igračka inteligencija, parametri su koji ga čine itekako zanimljivom robom na europskom nogometnom tržištu.

Želio ga bivši premijer Berlusconi

Početkom ljeta pisalo se o interesu Monze, ali jasno je kako to nije klub njegovog renomea, usprkos tome što su navodno Berlusconi i ostatak društva bili spremni ponuditi negdje oko 20 milijuna eura. Josipova tržišna vrijednost prema Transfermarktu trenutačno iznosi osam milijuna eura, a još početkom ove godine bila je ispod tri milijuna eura.

U zadnjih nekoliko mjeseci vrtoglavo je rasla, a taj trend bit će, sasvim sigurno, nastavljen i u mjesecima koji dolaze. Za očekivati je da bi do kraja godine njegova vrijednost prema Transfermarktu dosegla iznos preko 10 milijuna eura. Ono što je još važnije svakako jest Šutalov prostor za razvoj, parametar koji je zapravo najvažniji kada klubovi analiziraju nekog igrača. A on kaže da je Josip prototip igrača kakav će se u budućnosti najviše tražiti... 

>> Dinamo burno proslavio plasman u Ligu prvaka, pogledajte kako je bilo u svlačionici!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DE
derin
12:16 03.09.2022.

Bumo videl, puno bolji dojam je ostavio Erlić.

CO
coky
14:54 03.09.2022.

Hvala tata.