PEP GUARDIOLA

'Sportaši iz bivše Jugoslavije se bore kao braća! Hrvatska je nevjerojatna'

Foto: Reuters/Pixsell
Pep Guardiola
Foto: Reuters/Pixsell
Pep Guardiola
Foto: Reuters/Pixsell
Pep Guardiola
Foto: Reuters/Pixsell
Pep Guardiola
Foto: Reuters/Pixsell
Pep Guardiola
30.09.2019.
u 14:33
Dinamo je protiv Atalante igrao s petoricom otraga pa je zabio četiri gola. To je strašno agresivna momčad, osobito u sredini - kaže menadžer Cityja
Pogledaj originalni članak

Pred plavima je novi europski ispit. U 2. kolu Lige prvaka Dinamovi nogometaši igraju kod Manchester Cityja.

Uoči dvoboja na Etihadu europski prvak imao je konferenciju za medije na kojoj su bili menadžer Pep Guardiola i defenzivni vezni Rodri.

>> Pogledajte što su dinamovci rekli uoči puta u Manchester

- Dinamova pobjeda protiv Atalante nije iznenađenje. Tko god uđe u Ligu prvaka ne može iznenaditi. Igrao sam na Maksimiru, tamo je sjajna atmosfera. Znam samo jednog njihovog igrača, kako se ono zove, iz Španjolske... - zapitao se Rodri i nastavio:

- Bit će jako teško jer sam siguran da je Dinamo jako dobar. Danija Olma nisam upoznao, ali sam ga gledao. Imamo sreće što imamo takve mlade igrače i vjerujem da ima veliku budućnost u španjolskoj reprezentaciji.

Cityjev menadžer upozorava kako Dinamo može biti itekako opasan.

- Dinamo je protiv Atalante igrao s petoricom otraga pa je zabio četiri gola. To je strašno agresivna momčad, osobito u sredini. Jako su dobri na kontre, a ako su pobijedili Atalantu koja je bila i prošle i ove sezone treća, to je dovoljno veliko upozorenje. Mojim igračima je to veliko upozorenje, ali i velika prilika da se nametnu u sljedeće dvije utakmice. Igrači još ne znaju ništa o Dinamu, tek ćemo danas ih gledati prvi put. Pripremit ćemo se - rekao je Pep Guardiola, te se osvrnuo na Danijeva Olma:

- Strašno hrabar potez je bio otići u Dinamo, ali drago mi je zbog njega, napravio je odličan posao i može biti još samo bolji.

Guardiola se osvrnuo i na sportski talent.

- Općenito su momčadi iz bivše Jugoslavije odlične u svim sportovima. Nogometu, rukometu, košarci, tenisu... Nevjerojatni su natjecatelji, što se tiče mentaliteta jako su agresivni i kao braća se bore jedan za drugoga. Odlična je sadašnja generacija Hrvatske s Modrićem, Rakitićem i Mandžukićem, a bila je i ona s Davorom Šukerom. Za malu zemlju je nevjerojatno imati takve dvije generacije, a mislim da je općenito najveća snaga sportaša iz bivše Jugoslavije prirodni talent.

>> Pogledajte kako će izgledati izlazak Dinamovih igrača na Etihad

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

DU
Deleted user
15:18 30.09.2019.

Bala ga Jugoslavija!!!

Avatar Dokman
Dokman
15:37 30.09.2019.

Kako je novinar sretan nakon što je iskonstruirao ovaj naslov, redakcija gori... ;-)

MH
Moja_Hrvatska
15:50 30.09.2019.

Sve je to istina. Zemlje bivse Juge su sve talentirane u sportu...No kada je nogomet u pitanju, ipak je izdvojio najvece velikane: Suker, Boban, Modric, Rakitic naglasivši da Hrvati za nogomet imaju nevjerojatan prirodni talent.