Druga strana priče

Je li i za ovo kriv Kovač? Novinar odlično spustio Lewandowskom

Foto: DPA/Pixsell
Je li i za ovo kriv Kovač? Novinar odlično spustio Lewandowskom
14.03.2019.
u 14:28
Mark Lovell primijetio je činjenicu da je Poljak ostajao tih i kad je Bayern drukčije postavljao igru
Pogledaj originalni članak

Robert Lewandowski dopustio si je u srijedu navečer da ispred kamera propituje taktiku Nike Kovača. Da je zamišljeni koncept bio savršen, nije, uostalom Liverpool je izbacio bavarski klub iz osmine finala Lige prvaka, ali možda je Poljak ipak treba krenuti od sebe.

– Dojma sam da smo u obje utakmice protiv Liverpoola igrali predefenzivno. Nismo pokušavali gurati igru prema naprijed kako bismo stvarali prigode. Izbjegavali smo rizik i zato smo poraženi. Jednostavno smo stajali preduboko – kazao je Lewandowski po svršetku utakmice te se požalio da nije mogao sam pored nezgodnih braniča Liverpoola. 

>> Pogledajte što je Nenad Bjelica rekao uoči Benfice

I dok ima tu ponešto istine, novinar Mark Lovell otkrio je i drugu stranu priče. A kaže da Lewandowski nije zabio u posljednjih sedam knockout utakmica Lige prvaka. Sedam! 

Lani je oba puta zakazao protiv madridskog Reala u polufinalu, u obje utakmice protiv Seville u četvrtfinalu, a uspješan nije bio ni u drugoj utakmici osmine finala protiv Bešiktaša. Zadnji put zabio je spomenutoj turskoj momčadi u prvoj utakmici, a za takav sušni niz najmanje je kriv Niko Kovač.

Naravno, ne govori ta statistika ni to da je Lewandowski loš napadač, svi znamo da je zapravo izvanredan, ali svakako upućuje na činjenicu da se nerijetko gubi kada ga momčad treba najviše.

Uostalom, igrao je jednom i finale Lige prvaka, i to u dresu dortmundske Borussije upravo protiv Bayerna, ali je i te večeri na Wembleyju ostao nijem. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar majkuvam
majkuvam
15:02 14.03.2019.

Lewandowski je dobar igrač za nabijanje golova protiv slabih obrana,protiv kvalitetnih se i ne vidi.Kako je sinoć samo primio jednu visoku loptu u šesnaestercu a kako je sličnu loptu prizemljio Mane i zabio,razlika je bila kao dan i noć.Bayern je jednostavno prestar a zbog toga i prespor u odnosu na trenutno dominantne ekipe u ligi prvaka.Za to Kovač sigurno nije kriv jer on nije doveo niti jednog igrača po svom ukusu.Mora nekako osvojiti prvensto i kup pa dogodine sastaviti zajedno sa upravom ekipu koja će ponovo biti u stanju osvajati velike trofeje.Po meni James i Thiago sinoć nisu smjeli biti skupa u početnoj postavi,no vjerojatno Goretzka nije još bio stoposto fit.Prepotentnoga Jamesa trebaju svakako vratiti Realu i pokušati još dobro zaraditi na transferu Lewandowskog.Njegovo vrijeme je prošlo.

RO
ronyday
15:38 14.03.2019.

Stare umišljene zvijezde su pokazale da su ugasle i sada Kovač ima priliku malnuti ono što ne valja Bitno je da uprava Kovaču dade slobodne ruke i uspjeh je zagarantiran

IS
Istinoljubivi
15:25 14.03.2019.

Lewandowski je izgledao potpuno ne zainteresiran za igru: kilav, spor, bezidejan.... Trebao bi si malo pogledati nastupe Ronalda (mislim na pristup utakmici) Taktika isto loša, ali ni približno koliko i Lewandowski. Trebalo bi uzeti u obzir i njegove nastupe za Poljsku na prvenstvima, tek tada bi statistika bila katastrofalna.