MORINARI WATANABE

Japanski bogataš stigao u Hrvatsku i poručio: 'Čim sam došao, sve mi je bilo jasno'

Foto: Marijan Murat/DPA/PIXSELL
Gymnastics: World Championship - Kick-off-Pk
Foto: LiveMedia/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
Gymnastics - Rhythmic Gymnastics World CUP 2021
11.06.2021.
u 20:00
- Dovoljna mi je bila samo jedna sekunda i sve mi je bilo jasno.
Pogledaj originalni članak

Prvog dana kvalifikacija na Svjetskom gimnastičkom Dobro kupu, Hrvatska se može pohvaliti s tri finala. Nekako u isto vrijeme finala su izborili Filip Ude na konju s hvataljkama, te Aurel Benović u vježbi na tlu.

- Zbog bolova u ramenu nisam redovno trenirao u posljednje vrijeme pa sam odlučio u kvalifikacijama izvesti jednostavnu, ali “čistu” vježbu. U finalu ću ipak malo riskirati i krenuti s puno većom startnom ocjenom - rekao je Ude, koji je u Osijeku tek jednom osvojio zlato u vježbi na konju s hvataljkama - 2014. godine.

- Zanimljivo je da na svjetskim kupovima imam više osvojenih medalja na preskoku - dodao je Ude koji je u kvalifikacijama imao četvrtu ocjenu.

Aurel Benović je u odličnoj formi. Nedavno je bio prvi na Svjetskom kupu u Varni, a u Osijeku je bio drugi u kvalifikacijama odmah iza sjajnog Izraelca Artema Dolgopyata.

- Imao sam par malih pogreškica, ali sve u svemu jako sam zadovoljan izvedbom. U dogovoru s trenerom Mađarevićem u finalu ću vjerojatno ići s jačim startom, 6.5. U finalu želim odraditi što kvalitetniju vježbu i ponoviti Varnu. Ponovno osvojiti prvo mjesto i ponovno pobijediti Dolgopyata. Drago mi je što je ponovno došao u moj grad. Nisam ga očekivao s obzirom na to da se bliže Olimpijske igre. Ove godine nastupit ću i na preskoku u Osijeku. Radio sam ga prije sedam godina kada sam još trenirao višeboj - zaključio je Benović.

Tijana Korent ušla je kao druga u finale preskoka.

- Moram priznati da mi drugo mjesto stvara pritisak za subotu, ali vjerujem da će i finale proći u najboljem redu, da ću odskakati svoje najbolje skokove. Ima još mjesta za napredak. Imam još jedan jači skok, ali vidjet ću kako ću se osjećati s obzirom na lakšu ozljedu leđa - rekla je Korent.

Od naših još su nastupali, ali nisu izborili finale, Jakov Vlahek (24. na konju s hvataljkama), Filip Boroša (28. na tlu), Christina Zwicker (13. na dvovisinskim ručama) i Sara Šulekić (17 na ručama).

U Osijek je stigao i Morinari Watanabe, predsjednik Svjetskog gimnastičkog saveza.

- Čim sam ušao u ovu dvoranu, već prvim pogledom vidio sam sve. Dovoljna mi je bila samo jedna sekunda i sve mi je bilo jasno. Ovo je sjajno organizirano natjecanje. Hrvatska je velika gimnastička zemlja u svijetu i želim da Srbić osvoji zlato na Igrama u mom Japanu - rekao je Watanabe.

Je li Tokio spreman?

- Svi koji su na rukovodećim pozicijama u našoj zemlji žele da se Igre održe. Svi trebamo biti svjesni da su ovo dosta komplicirane igre za organizaciju. Sudionici ne smiju izlaziti iz Olimpijskog sela, ne smiju iz hotela. Ali, mi smo spremni - rekao je Watanabe.

POGLEDAJTE VIDEO: Tko će klečati na Euru?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Ričard
Ričard
22:58 11.06.2021.

Ca mislis da nan je dosa japanski strucnjak za ekonomiju. I njemu bi u stotinki sve bilo jasno

ZJ
Zjako
02:20 12.06.2021.

Naši bi ga naučili da krade u 6 sekundi

Avatar Tombstone
Tombstone
00:50 12.06.2021.

Izgleda da se ovaj kuzi u gimnastiku koliko se Jasushi Akashi kuzil u probleme bivse drzave