FINALE nba LIGE

James sa 35 koševa odveo Miami do izjednačenja

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
miami, san antonio
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
miami, san antonio
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
miami, san antonio
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
miami, san antonio
09.06.2014.
u 08:40
Igramo protiv sjajne momčadi sa sjajnim igračima i naša igra mora biti blizu savršenstva da bismo pobijedili - kazao je Ginobili koji je za pobijeđene Spurse postigao 19 koševa.
Pogledaj originalni članak

Miami je predvođen Lebronom Jamesom uspio poravnati omjer (1:1) u finalu NBA lige protiv San Antonija. Momčad s Floride pobijedila je u teksaškom AT&T centru 98:96, a James je, prebrodivši teškoće s grčevima iz prvog susreta, za 37 minuta postigao 35 koševa uz 10 skokova.

Domaćin je bolje počeo utakmicu te mu je pripala prva četvrtina. U tom razdoblju James je još drijemao i postigao samo 2 koša, međutim buđenjem Kralja razigrao se i Miami. U preostalom dijelu utakmica je bila rezultatski izjedančena, a u ključnim trenucima na kraju James je preuzeo odgovornost te odveo svoju momčad do pobjede. U tome su mu najviše pomogli Bosh (18 koševa), te Wade i Lewis (po 14 koševa). Spurse su pak predvodili Parker (21 koš), Ginobili (19) i Duncan (18).

- Bilo je trenutaka kada smo zaboravili što nas je dovelo do toga gdje smo sada. Zaustavili smo brzi protok lopte i znamo kako to onda završi. Igramo protiv sjajne momčadi sa sjajnim igračima i naša igra mora biti blizu savršenstva da bismo pobijedili - kazao je nakon utakmice Ginobili.

Miami je ujedno stigao do 13. uzastopne pobjede u doigravanju, a koja je uslijedila nakon poraza u prvoj utakmici. Momčad kojoj je posljednjoj uspio sličan podvig bili su Jordanovi Chicago Bullsi koji su na isti način 12 pobjeda postigli u razdoblju od svibnja 1990. do lipnja 1992. godine. 

Finalna serija sada se seli na Floridu, a treća utakmica igrat će se u noći s utorka na srijedu.  

NBA doigravanje, finale, 2. utakmica:

San Antonio – Miami Heat 96:98 (Parker 21k, 7a, Duncan 18k, 15s, Ginobili 19k / James 35k, 10s, Bosh 18k).

Rezultat finalne serije je izjednačen - 1:1.

>>San Antonio očuvao tradiciju: Miami 'izgorio' u AT&T centru

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.