SLOVENSKI BIATLONAC

Jakov Fak svjetski prvak!

Foto: AFP, Reuters/Pixsell
fak (1)
Foto: AFP, Reuters/Pixsell
fak (1)
Foto: AFP, Reuters/Pixsell
fak (1)
Foto: AFP, Reuters/Pixsell
fak (1)
Foto: AFP, Reuters/Pixsell
fak (1)
06.03.2012.
u 16:48
Hrvat u redovima slovenske biatlonske reprezentacije Jakov Fak osvojio je zlato na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Ruhpoldingu
Pogledaj originalni članak

Sjećate li se dugotrajne trakavice oko našeg biatlonca Jakova Faka (24)? Teško je zaboraviti silnu želju najslavnijeg Mrkopljanina da prijeđe pod slovenski stijeg, gdje su mu omogućili uvjete kakve, na žalost, nije mogao ni sanjati u matičnom Hrvatskom biatlonskom savezu. Sada se ta trakavica konačno i rasplela. Nekima je čak bilo i neoprostivo što je otišao za Urošem Velepecom, slovenskim trenerom koji je od njega stvorio, pokazalo se jučer, šampiona! Naime, dečko je postao svjetski prvak, zlatom se okitio na SP-u u njemačkom Ruhpoldingu, na utrci na 20 kilometara. Usto, ima čvrst i vrlo jasan argument zašto je bio tako odlučan.

– Super je osjećaj u cilj ući prvi! Šteta tog zadnjeg hica, koji sam jedino promašio... Ali, uspio sam se sabrati i mirno došao do cilja. Hvala svima koji su mi pomagali da dođem do fantastičnog rezultata, svog najvećeg uspjeha u karijeri! Ovo je zlato poput sna – kazao je slavljenik Fak.

U Mrkoplju fešta. Ponovno! Zapravo, svako malo. Prije tri godine slavilo se kada je uzeo svjetsku broncu u Pjeongyangu, zatim kad je na sprintu na OI-ju u Vancouveru dodao olimpijsku broncu u sprintu. I sami smo tada bili prisutni veselju. Skinuo je u međuvremenu hrvatski dres, pa u novom zelenom prije nekoliko dana dodao srebrno na momčadskom natjecanju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

DE
deželan
16:57 06.03.2012.

Res da je Jakov Fak svetovni prvak pod našo Slovensko zastavo, a pošteno moramo čestitati vam sosedje. Važno je , da smo oboji veseli. lp

RO
robyt
17:05 06.03.2012.

Čestitke Jakovu na ovom uspjehu i susjedima na dobrom poslu,a našima u savezu i HOO koji ste vi luzeri ,čovjeku koji je bio predodređen za ovakav uspjeh niste mogli osigurati sredstva za normalan rad,jebali vas i nogometaši i rukometaši .Jakove naprijed a vi pišite samo o nogometašima tko im je što rekao ,tko koju h..e,

TE
Televizor
19:10 06.03.2012.

A koga briga za tog Slovenca.