Legende komentiraju

J. Jerković: Rakitić, Modrić i Kovačić bolji su vezni od brazilskih

Foto: Sanjin Stukić/PIXSELL
J. Jerković: Rakitić, Modrić i Kovačić bolji su vezni od brazilskih
12.06.2014.
u 11:15
Blaž Slišković: Na svakom dijelu terena moramo igrati otvoreno, s njima se trebamo nadigravati
Pogledaj originalni članak

Legendarna Hajdukova desetka Jurica Jerković na tragu je onog što je o utakmici s Brazilom kazao Mateo Kovačić.

– Mali Kovačić kazao je da nam ne treba nikakav pritisak, da protiv Brazila trebamo igrati s guštom. E, to su prave riječi, i ja sam takvog mišljenja. Odnosno, Brazilu se samo tako i možemo suprotstaviti. Sve druge kombinacije s nekakvim bunkerima, defenzivcima i što ti ga ja znam mogle bi biti pogubne. U takvom odnosu ne bismo imali ni najmanju šansu za pozitivan rezultat – kaže Jerković.

Njegova se nogometna filozofija zna, on je loptao božanstveno. A takvu vidi i ovu Hrvatsku.

– Ne znam zbog čega se uopće vode te rasprave kakvi bismo mi trebali biti. Mi u sredini terena imamo veće mađioničare od Brazilaca. Modrić, Rakitić i Kovačić bolja su vezna linija od brazilske. Oni u sredini terena mogu slomiti Brazil. Zato je moj savjet da zaigramo hrabro, da pokažemo ono što najbolje znamo i da igramo nogomet – govori Jerković.

Nemamo što izgubiti

Smatra da će psihološka prednost biti na našoj strani.

– Mi u toj utakmici nemamo što izgubiti, možemo biti maksimalno opušteni. Ionako nas je svijet već prežalio. Na njima će biti pritisak, oni moraju pobijediti, svaki drugi rezultat na otvaranju Svjetskog prvenstva bio bi šok za njihovu naciju – rekao je Jerković.

U cijeloj priči o toj utakmici, o kojoj Jerković govori s velikim optimizmom, vidi i nekoliko problema.

– Ne znam u kakvom će stanju biti Modrić, Rakitić i Olić. Bili su u top formi u finišu sezone, imali niz velikih utakmica. Tu ponajprije mislim na Modrića i Rakitića. Niko Kovač sigurno ih je pokušao osvježiti, ali teško je u kratkom periodu dva puta doći u vrhunsku formu – kaže Jerković.

On zna o čemu govori, Jerković je imao prigode susresti se s Brazilom u Brazilu. Igrao je na Peleovu oproštaju, zabio gol, praktički zasjenio možda najboljeg igrača svih vremena. Na Maracani se, kaže legenda, tada našlo gotovo 180 tisuća navijača, a Jerković je pogodio u rašlje za 2:2.

– Uh, taj gol. Prošlo je više od četrdeset godina od njega, a nema mjeseca da ga se netko ne sjeti. Neka sada zabije netko od naših pa neka se priča o tom golu – rekao je Jerković.

Čekanje vodi u propast

Ako je Jerković bio genijalna desetka, onda je Blaž Slišković s osmicom bio nogometni virtuoz. Čudesni nogometaš za kojeg je Zinedine Zidane kazao da mu je nogometni idol. Ni Baka se ne bi bavio zatvaranjem utakmice.

– Hrvatska nema što izgubiti. Sve što napravi bit će veliki plus. Izbornik zna najbolje što može očekivati od momčadi, on će donijeti odluku ulazi li u nadigravanje, Kovač zna kakve su mu bile pripreme, kakvo je ozračje u momčadi. Ono što je sigurno – Hrvatska ima kvalitetu da se upusti u tehničko-taktički otvorenu utakmicu. Igrao bih otvoreno na svakom dijelu terena pa što bude. Nekakva obrambena formacija protiv Brazila može biti pogubna jer Brazil ima super pojedince koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Ako ti čekaš kontru, onda si u startu osuđen na propast – kaže Slišković.

>>Kovač otkrio karte: Napast ćemo Brazil, oni to ne vole

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LA
laki13
15:52 12.06.2014.

ko god kaže da nemamo šta izgubiti nema pojma, pa to bile i velike face....trebamo igrati čvrsto i ne dopustiti da nam plešu sambu...što bude utakmica dalje odmicala mi imamo više šansi i tada se trebamo nadigravati !!!!!

BO
bosutska
14:13 12.06.2014.

Ovo o Blazevom razmisljanju; Nama treba nerjeseno onda I treba tako igrata a otvoriti se protiv Brazila to je ravno predaji, poludit cu nemogu docekati pocetak utakmice AJJDDDEEEEEMMMMOOOOO