PREDSJEDNIK SAVEZA

Šuker: Reprezentaciju i domaće prvenstvo ne damo ni za što

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Ivan Davor Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivan Šuker
23.03.2016.
u 21:20
– Nemamo ništa protiv ABA lige, ali ne podržavamo priklanjanje Euroligi. Podržavamo programe naše krovne organizacije Fibe i ne mogu vjerovati da neki naši klubovi ne shvaćaju u kojem smjeru priča ide – kaže Šuker.
Pogledaj originalni članak

Hladni rat između Eurolige i Fibe i dalje traje. I dok Euroliga optužuje Fibu da na njih vrši nedopustivi pritisak, pa su je prijavili i Europskoj komisiji, Fiba pak nelojalnim nacionalnim savezima prijeti sankcioniranjem nacionalnih vrsta.

Savezi u neugodnom položaju

A sve bi bilo u redu kada bi ovnovi sišli s brvna i dogovorili se da Euroliga organizira najjače klupsko natjecanje, a Fiba ono sljedeće. Nažalost, Euroliga želi održati i Eurokup jer joj on služi kao prva crta obrane protiv Fibine ambicije da vrati kontrolu nad klupskim natjecanjima u Europi.

– Čini mi se da će sve ovo završiti na nekom europskom sudu – ističe Krešimir Novosel, direktor ABA lige čiji su se klubovi odredili za Euroligu.

I time su u neugodan položaj doveli svoje nacionalne saveze. Jer, oni će sada biti mete Fibinih prijetnji koje se možda nekome čine i blefom, no nisu neostvarive. Jer, Fiba bi doista mogla tražiti od HKS-a da sankcionira Cedevitu, kad bi ona htjela igrati od Fibe zabranjeni Eurokup. No, isto tako, još koliko bismo i mogli povjerovati da bi mogli izbaciti Hrvatsku s velikih natjecanja, teško nam je vjerovati da bi Fiba išla kažnjavati Srbiju i Italiju oduzimanjem domaćinstva olimpijskog kvalifikacijskog turnira i njihovim izbacivanjem iz konkurencije.

Zadrani ništa ne dobivaju

Predsjednik HKS-a Ivan Šuker ističe:

– Interesi pojedinih klubova ne smiju ugroziti domaće prvenstvo i reprezentaciju. Nemamo ništa protiv ABA lige, ali ne podržavamo priklanjanje Euroligi. Podržavamo programe naše krovne organizacije Fibe i ne mogu vjerovati da neki naši klubovi ne shvaćaju u kojem smjeru priča ide. Da su stali na stranu Fibe, imali bi tri predstavnika u natjecanju kakvo naši klubovi financijski mogu pratiti, a ovako imaju jedan plus tri iz cijele regije. Uvijek ću se zalagati za ono natjecanje u koje se može i iz hrvatskog prvenstva. Žao mi je što u Cedeviti i Zadru razmišljaju drugačije. Jer, dok Cedevita za to još i ima interes i zbog biznisa glavnog sponzora kluba, Zadrani s tim opredjeljenjem za Euroligu ne dobivaju ništa. 

>> Petrović: Razgovarat ću s Draperom, Lafayetteom i Hamiltonom, a odluku donijeti kad vidim sjaj u očima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

SV
svitilnik
19:57 24.03.2016.

Mislim da neki nisu svjesni koje posljedice možemo imati ovakvim ponašanjem nekih klubova. Postoji mogućnost da ispadnemo iz kvalifikacija za olimpijske igre, da nas jednostavno odpraše kao prave podmukle izdajnike i ne idemo na Olimpijadu. HKS ne može biti talac takova ponašanja nekih klubova. HKS i hrvatska košarka je iznad interesa raznih likova koji umišljaju da mogu činiti što ih volja. Ako nas FIBA izbaci iz kvalifikacija HKS mora urgentno izbaciti sve klubove koji su krivi za to. Za Cedevitu se ne čudimo ali ti Zadre, ponosni hrvatski grade, srami se ljudi koji te vode ( klub je u vlastništvu grada ). Sramotu svoju, oprat možete, samo svojim velikim pokajanjem i traženjem oprosta

ZL
Zlatko1947
16:01 24.03.2016.

A gdje ti je osuda za DOM SPREMNI? O TOME ŠUTITE KO ZALIVENI I TO SVI. pa čak i nemušti Premijer. Sram vas bilo. Treba reprezentaciju kazniti UEFA tako da se puši.

Avatar mama mia
mama mia
21:55 24.03.2016.

Šuker ne zna da sjedi sa Šukerom koji je u avionu ukrao nakit ili mu to uopće ne smeta on zna zašto