DAVISOV KUP

Dodig: Melo je vrhunski igrač, bit će nadmudrivanja

Foto: Reuters/PIXSELL
Dodig: Melo je vrhunski igrač, bit će nadmudrivanja
18.09.2015.
u 08:43
– Marcelo i ja svjesni smo da znamo jedan drugoga jako dobro, da poznajemo i prednosti i mane, tako da će tu biti nadmudrivanja. No parove ne igra jedan, potrebna je dobra kemija između dvojice suigrača, a ja se nadam – iako nam nedostaje Marin Čilić – da imamo izglede za prolaz – smatra Dodig
Pogledaj originalni članak

U borbi za ostanak u Svjetskoj skupini Davisova kupa hrvatski će se tenisači ovaj vikend sučeliti s brazilskim, i to na njihovu terenu, u gradu Florianopolisu. Dvoboj će u petak u 15 sati otvoriti Thomaz Bellucci i Mate Delić, a potom igraju Joao Souza i Borna Ćorić (subotnji okršaj parova počet će u 16 sati). HRT-ov prijenos bit će na četvrtom programu.

Teško je držati kontinuitet

Nakon dvogodišnjeg izbivanja u našem je sastavu ponovno i Ivan Dodig koji ističe:

– Imao sam pomalo turbulentnu sezonu, tijekom koje nisam odigrao puno mečeva, tako da mi je challenger u Francuskoj dobro došao. Odigrao sam pet odličnih teških mečeva i nadam se da će mi pomoći ovdje u Davisovu kupu – kaže Dodig koji će u paru igrati protiv svog stalnog partnera s ATP Toura Marcela Mela. Njih dvojica su u poretku parova treća kombinacija svijeta pa je njihov poraz u prvom kolu US Opena bio prilično iznenađenje.

– Sigurno je da nismo očekivali da ćemo tako rano završiti s nastupom na US Openu. No igrali smo protiv tima koji je tog dana igrao na visokoj razini. U parovima je jako teško cijele godine držati kontinuitet. To se vidi i kod braće Bryan, i oni su u New Yorku ispali u prvom kolu. Iza nas je najbolja sezona od ove četiri koliko igramo zajedno, svaka je bolja od prethodne, i nema razloga biti nezadovoljan – napomenuo je Dodig svjestan da će u subotu biti u nesvakidašnjoj situaciji.

Za parove je važna kemija

– Marcelo i ja svjesni smo da znamo jedan drugoga jako dobro, da poznajemo i prednosti i mane, tako da će tu biti nadmudrivanja. No parove ne igra jedan, potrebna je dobra kemija između dvojice suigrača, a ja se nadam – iako nam nedostaje Marin Čilić – da imamo izglede za prolaz – smatra Dodig koji je na upit o Melovu najjačem oružju odgovorio:

– On je igrač koji se jako dobro osjeća na mreži i od njega ne možemo očekivati da će igrati s osnovne crte. On koristi svaku priliku da ode naprijed. Ima jako dobre reflekse, spretan je na mreži i jako velik i brz za svoju visinu. Dobro pokriva mrežu i to je ono što koristi najbolje. A kad ima dobar prvi servis, uz puno varijacija, onda je teško igrati protiv njega. On je vrhunski igrač parova, ima sve velike i bitne osobine za to – zaključio je Dodig.

>>Delić: Sezona mi nije bajna, ali trudit ću se

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
12:44 18.09.2015.

Dodig je bolji tenisač u tom paru, ali i sam kaže - za parove je važna kemija. E pa, držim fige da nešto iskemijaju!

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
12:45 18.09.2015.

Jel igra Soares za Brazil?