Otpisani Vori i Čupić

Vori: Igrao sam ozlijeđen, pa neka šute o domoljublju!

Foto: Nino Strmotic/PIXSELL
Igor Vori i Ivan Čupić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ivan Čupić
14.10.2015.
u 14:37
Ivan Čupić je bez prevelike ljutnje prihvatio činjenicu da ga neće biti u reprezentaciji a da nije ozlijeđen. Forma nije upitna. Neki dan je u poljskom prvenstvu postigao osam pogodaka.
Pogledaj originalni članak

Željko Babić, novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, jučer je iznenadio popisom igrača za Croatia kup, koji će se od 8. do 11. studenoga održati u Umagu.

Nema Igora Vorija i Ivana Čupića, najstarijih i najiskusnijih igrača.

– Nisam zadovoljan njihovom igrom i angažmanom i zato nisu pozvani. Želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti. Njihovim izostavljanjem poslana je jasna poruka svima ostalima. Tko se neće prilagoditi tom sustavu, za njega neće biti mjesta – rekao je Željko Babić.

Ždrijeb ga skupo koštao?

Igora Vori prihvaća odluku, ali i napominje:

- To je odluka izbornika, ja je poštujem, nastojat ću biti bolji i vratiti se. No, u toj cijeloj priči pogađaju me izjave o domoljublju, naboju i slično, jer puno bih o tome mogao pričati. Godinama sam tu, igrao sam i ozlijeđen i vegetirao sam doslovno da bih mogao dati sve za reprezentaciju, što mnogi ne znaju. Nisam propustio pripreme i utakmice koje su se i propuštale i ne dozvoljavam baš nikome da me se gura u priče o bilo kakvim lošim nabojima i slično. Uvijek sam dao sve za Hrvatsku, ako bude trebalo dat ću opet. To nikad nije bilo upitno – rekao je Igor Vori.

Ivan Čupić je bez prevelike ljutnje prihvatio činjenicu da ga neće biti u reprezentaciji a da nije ozlijeđen. Forma nije upitna. Neki dan je u poljskom prvenstvu postigao osam pogodaka.

– Nazvao me izbornik i sve mi lijepo objasnio. Detalji razgovora ostat će između nas dvojice. Mogu reći da ga razumijem, a ja ću se potruditi da se igrama i angažmanom ponovno nametnem – istaknuo je Ivan Čupić.

Možda je bio problem Čupićev izostanak sa ždrijeba Europskog prvenstva održanog u Poljskoj. Bio je najavljen, ali je u posljednji trenutak odustao, pa je HRS kažnjen s tisuću eura.

– Bio je to veliki nesporazum. Riješio sam to s HRS-om – zaključio je Čupić.

Podrška stožeru

Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a, bio je još konkretniji od izbornika.

– Novi, rekao bih i mlađi, stručni stožer ima punu podršku Saveza. Nema nedodirljivih i ishitreno ponašanje nećemo više tolerirati. Tražimo zajedništvo igrača i na parketu i izvan njega. Dosad je bilo tako da su uglavnom igrači smjenjivali trenere, no odsad će treneri smjenjivati igrače. Trebaju nam red, rad i disciplina. Moramo napraviti momčad koja će se 2018. godine na domaćem parketu boriti za europsko zlato.

>>Čupić i Vori ispali iz reprezentacije: 'Ne zalažu se dovoljno za Hrvatsku!'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

MA
mahin1986
15:14 14.10.2015.

I Vori i Čupić su po ovim izjavama gospoda...neki bi sad sipali drvlje i kamenje po izborniku i savezu a oni gospodski ok bicemo bolji i vratit cemo se!svaka cast...legende

DU
Deleted user
15:00 14.10.2015.

Nitko od tih velikih igrača nije doživio bar svečanost pa da mu uruče priznanje ili drž. odlikovanje - svi su dobili nogom u obronke leđa pa u jarak, kao ispijeni tetrapak. A da se ne govori da je Savez trebao organizirati utakmicu revijalnog karaktera da se isprate sportski i kako dolikuje neki igrači koje s velikim respektom spominju svi strani rukometni treneri. Ne, mi smo mi - nek se goni iz reprezentacije, onako stočarski stil...

VA
valek000
15:31 14.10.2015.

Novi izbornik prvo nek se dokaže rezultatima, poput Vorija i Čupića. Ne znam kakve probleme ima savez pa na ovaj način blati igrače. Igor Vori, Čupko, Čupko :)