Slabi bili

Istra pred 22 tisuće navijača svladala Hajduk u Poljudu

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
HNK Hajduk vs Istra (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
HNK Hajduk vs Istra (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
HNK Hajduk vs Istra (1)
21.10.2012.
u 20:57
U utakmici 12. kola HNL-a Hajduk je poražen od Istre 1:0. a strijelac jedinog pogotka bio je Roce
Pogledaj originalni članak

Evo i prvog ovosezonskog poraza Hajduka u Poljudu, Istra Igora Pamića slavila je s 1:0 (0:0)

Ovo, barem u našim okvirima, može samo Split, to više nije dvojbeno. Cijeli tjedan navijači su akcijom "ne damo našeg Hajduka" pozivali sve pristaše bijelih u Poljud. I na dvoboj s Istrom stiglo je preko dvadeset tisuća gledatelja, taj fenomen vezanosti Hajduka i navijača lako je dokučiv. Jednostavno, Hajduk se voli, ili kako je pisalo na velikom transparentu "besmrtan". Igrači su na travnjak izašli s transparentom "vi ste Hajduk", okretali ga prema cijelom stadionu, a sa zvučnika se čula Cocina "kad umrem, umotan u bilo, na Poljud donesite mi tilo". Spašavanje Hajduka, koji je u nikad težoj financijskoj situaciji, navijači su započeli još na onoj sjednici kada gradski vijećnici nisu izglasali jamstvo za kredit, pa su izašli na ulice. Šteta što su ti isti navijači ponovno zapalili baklje, nepotrebno je to. Još kad bi uradili taj mali koračić i izbacili taj segment navijanja, koji baš i ne pomaže njihovoj momčadi već je čisto iživljavanje.

Istra nikada nije igrala u ovakvom ozračju, ali nije bila impresionirana. Na Poljudu je izgledalo kao da se igra derbi, a ne sasvim obična ligaška utakmica. Tko zna možda je ovo put za sve hrvatske klubove, kako reče jedan od posjetitelja "ovo je njemački model, voliš svoj klub, bez obzira s kim igra". I skromni hrvatski nogomet izgleda puno bolje kad ga gleda dvadeset tisuća gledatelja... A protagonisti na travnjaku svojski su se trudili, Hajduk je nizao prigode, Andrijašević je mogao do gola u 17., 18., i 20. minuti, svaki put mu je nešto nedostajalo. Jednom je uklizao Blagojević, drugi put promašio je loptu s dva metra, treći put obranio je Prskalo... I gosti su imali svojih prigoda, Križmanov udarac u 28. minuti skinuo je Blažević, isto je napravio s odličnim prigodama Rocea u 34. i Bačelić-Grgića u 37. minuti. Hajduk je mogao do vodstva i u 37. minut, Milić je za malo bio neprecizan. Pa je u 40. minuti prijetio Radošević, opet je to bio topovski udarac.

Nastavak je ponudio slab Hajduk, a Križman je u 74. minuti imao najbolju prigodu. Prošao je Maloču i Milovića, no kada je trebao biti koncentriran nije uspio svladati Blaževića. U 78. minuti Maglici je odličnu prigodu obranio Prskalo. A onda šok u Poljudu, Križman je u 80. minuti izveo slobodni udarac, Blažević obranio, a Roce odbijenac pospremio u mrežu. U finišu je isključen i Igor Pamić, njegovi igrači glumili su ozljedu, a Hajduk nije želio zaustaviti igru, pa je trener Istre pjenio prema Krstičeviću. Bijeli su stihijski napadali, bez učinka, pognutih glava napustili su travnjak, nije tu bilo kvalitete, koja bi dostigla Istru.

>>>Paladino: Radna zajednica bit će sa 52 smanjena na 37 zaposlenika

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OM
omer
07:03 22.10.2012.

Opet je sudac sudio na štetu Hajduka,, jer za svaki poraz do sada hajduk i njegovo vodstvo žestoko su napadali suce za poraze pa napadnite i sad.

SV
sven222
08:01 22.10.2012.

21.10.2012. u 23:30h cluesblues je napisao/la: ______________________________________________________________ pa kad pišeš o pravilima onda bi trebao znati koji je naš klub prvi otišao u stečaj ali nije prebačen u četvrtu ligu..

DU
Deleted user
06:59 22.10.2012.

21.10.2012. u 21:33h budagigo je napisao/la: čestitke hajduku na junačkom otporu koji je pružio jakoj istri. ----------------------------- Svaka cast na postenoj navijackoj zafrkanciji. Bilo bi dobro da se i ostali vode tvojim primjerom, a ne da sipaju otrov kroz svoje komentare. hzv