KVALIFIKACIJE

Istra danas protiv Orijenta ide po potvrdu da ostaje u Prvoj HNL

Foto: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL
Istra danas protiv Orijenta ide po potvrdu da ostaje u Prvoj HNL
05.08.2020.
u 16:00
- Znamo koji je odnos snaga i da nismo favoriti, ali idemo s razmišljanjem da želimo pobijediti. Bez obzira na poraz, ne idemo u Pulu samo odraditi utakmicu, već s namjerom da nešto i pokažemo.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši pulske Istre pobijedili su Orijent na Kantridi s 3:0 u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman u Prvu HNL. Kako se uzvrat igra u Puli, sve je više-manje jasno – Istra će i sljedeće sezone igrati u elitnom rangu HNL-a, a Orijent ni nakon 24 godine vjerojatno neće ući u Prvu ligu, već će ostati u drugoligaškom društvu.

Uzvrat večeras u 20h

Istra je povela već u osmoj minuti, mrežu domaćina zatresao je Gržan. Isti igrač postigao je i drugi pogodak u 64. minuti, a treći pogodak za Puljane postigao je Maganjić u sudačkoj nadoknadi. Orijent je od 23. minute igrao bez isključenog Ivančevića, a još dva crvena kartona dosuđena su u 90. minuti. Kod domaćih je isključen Gerc (drugi žuti), a kod gostiju Ivančić. Uzvrat se igra danas u 20 sati.

Poremetilo ih isključenje

– Čestitam Istri na zasluženoj pobjedi! Pokazala je da je prvoligaš, a mi smo pokazali da smo još uvijek drugoligaši jer je iskoristila naše darove. Očekivao sam da ćemo u početku biti malo pod dojmom zbog duge stanke koja je iza nas, ali kasnije smo se stabilizirali, uspijevali raditi ono što smo radili na treninzima – rekao je trener Orijenta Faust Budicin i dodao:

– Poremetilo nas je isključenje, ali kapa dolje mojim igračima jer su dali zadnji atom snage. Znamo koji je odnos snaga i da nismo favoriti, ali idemo s razmišljanjem da želimo pobijediti. Bez obzira na poraz, ne idemo u Pulu samo odraditi utakmicu, već s namjerom da nešto i pokažemo. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.