Integritet sporta

Igrači Juvea slušali kako se namješta, Mandžo naćulio uši iz zadnjeg reda

Foto: Reuters/Pixsell
Igrači Juvea slušali kako se namješta, Mandžo naćulio uši iz zadnjeg reda
06.02.2019.
u 15:03
Juventus je u nedavnoj povijesti gadno stradao zbog tog problema koji potresa sport
Pogledaj originalni članak

Juventusovi igrači slušali su u utorak predavanje o tome kako se namještaju utakmice, kako prepoznati nepravilnosti na travnjacima, odnosno kako se protiv njih boriti. Korisnu radionicu priredio je Sportradar, organizacija koja pokušava zaštiti integritet sporta.

Sastanak je, pored ostalih, vodio odvjetnik Marcello Presilla, koji je ponajboljim nogometašima svijeta pokušao objasniti taj fenomen, upozoriti ih na kriminalni milje koji uvijek spremno traži slabe karike u svlačionicama, ali i navesti im sve posljedice u slučaju da posrnu.

Predavanje je iz zadnjeg reda poznorno slušao Mario Manžukić, a nije ga zaobišao niti Ronaldo, koji je u Španjolskoj osuđen na dvije godine zatvora zato što je utajio porez (kaznu ipak neće morati služiti, op.a.).

Vijest o tom predavanju su brojni navijači neskloni Juventusu posprdno dočekali, ponajprije stoga što se Juventus u nedavnoj povijesti našao u golemim problemima zbog namještanja utakmica. 

Podsjetimo, Juventus je u ljeto 2006. godine izbačen iz Serie A u drugu ligu, a uz to su mu oduzete i titule iz 2005. i 2006. zato što je tadašnjim čelnicima kluba dokazano da su fantastično surađivali sa sucima u korist Stare dame.

Juve se iz tog ponora u međuvremenu izdigao, te upravo juri prema o svom osmom uzastopnom naslovu prvaka Italije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
20:19 06.02.2019.

Dokazano nije nikad. To je fakt kojeg svi znaju. Zato sad Juventus nalaćuje svima s kamatama nanešenu štetu.