VEDAD ZABIJA

Ibišević ugrožava najveće bundesligaške strijelce

24.11.2008.
u 13:29
Pogledaj originalni članak

Samo su dva nogometaša u bundesligaškoj povijesti bili malo učinkovitiji nego ove sezone Vedad Ibišević, sjajni Bošnjak u dresu Hoffenheima.

U 14 je prvih bundesligaških kola 24-godišnji napadač prvoplasirane njemačke momčadi zabio 16 pogodaka. Toliko sveukupno nisu zabile cijele momčadi Kölna (15), Hannovera (15), Arminije (14), Borussije Mönchengladbach (15), Karlsruhea (12) i Energieja (8).

Kad su u pitanju najbolji bundesligaški strijelci u povijesti, samo su dvojica njih, čuveni Gerd Müller (Bayern) i Peter Meyer (Borussia Mönchengladbach), zabili više u jednakom broju utakmica na počecima sezona.

Müller je u sezoni 1976./1977. zabio 19 pogodaka u 14 utakmica, a u sezoni 1968./1969. čak dvadeset. Meyer je u prvih 14 utakmica 1967. godine zabio 17 pogodaka.

Na jednakom su učinku kao i Ibišević bili Dieter Müller (Köln) u sezoni 1977./1978. i još jednom Gerd Müller (1972./1973.).

Bundesligaški rekord drži Müller iz sezone 1971./1972. Završio ju je sa 40 ligaških golova, a nakon prvih 14 prvih utakmica zabio ih je 11.

Na pitanje koja je njegova tajna, popularni je Vedo odgovorio:

- Ne zamaram se previše takvim stvarima i radim na svom samopouzdanju. Müllera nikad nisam gledao, ali znam da je nogometna legenda. Moj cilj, u svakom slučaju, nije rušiti njegove rekorde. Što mi je onda cilj? Želim koristiti prilike dok me ide gol i nastaviti igrati bez pritiska. Na kraju ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Valja dodati da Ibišević s legendarnim strijelcima nije uspoređen po drugome vrijednom kriteriju učinkovitosti - asistencijama. Gerd Müller asistirao je rijetko ili nikad, a Ibišević je ove sezone već dodao za pogotke suigrača sedam puta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr