Što vi mislite?

I Uefa se pita: Lewandowski ili Mandžukić, tko je bolji?

Foto: Reuters/Pixsell
'Borussia Dortmund's Robert Lewandowski gestures as he celebrates after scoring a fourth goal against Real Madrid during their Champions League semi-final first leg soccer match at BVB stadium in Dor
Foto: PA/Pixsell
'Bayern Munich's Mario Mandzukic celebrates at the end of the gamePhoto: Press Association/PIXSELL'
Foto: Reuters/Pixsell
Borussia Bayern (1)
14.05.2013.
u 20:00
"Lewandowski možda nije radnik kao Mandžukić, ali Poljak to nadoknađuje klasom, kao što je to pokazao s četiri pogotka Realu"
Pogledaj originalni članak

Kako se bliži finale Lige prvaka između Bayerna i Borussije (25. svibnja), ova dva kluba sve se više uspoređuju po medijima. Tako je jedna analiza objavljena i na stranicama Uefe, a nama je najzanimljiviji dio u kojem se uspoređuju napadačke snage spomenutih klubova. Naravno, jer se tu radi o hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću.

"Mario Mandžukić vrši nevjerojatan pritisak na protivničke obrane, a to je postalo primarno obilježje Bayernova napada. Bavarci se brane od napadača i na taj način guše protivnika, kojeg brutalno kažnjavaju ako napravi pogrešku", stoji u tekstu Uefe te se dodaje:

"Postigao je 20 golova ove sezone, a mnoge je zabio glavom. Thomas Müller je zabio u svim natjecanjima više od bivšeg napadača Wolfsburga, dok su Robben, Ribery i Schweinsteiger dali svoj doprinos".

Kao najveća opasnost Borussije spominje se Robert Lewandowski.

"Lewandowski možda nije radnik kao Mandžukić, ali Poljak to nadoknađuje klasom, kao što je to pokazao s četiri pogotka Realu. Bayern je momčad koja igra savršeno, strpljivo i precizno, dok je Borussia spontana i to na neki način može iznenaditi Bavarce", zaključuju na Uefinoj stranici.

>>Heynckes uvježbava momčad za finale LP-a, Mandžo zabio gol

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.