ŠIBENIK - GORICA

HZJZ otkazao utakmicu, a bilo je dovoljno igrača za igru

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
HZJZ otkazao utakmicu, a bilo je dovoljno igrača za igru
14.10.2020.
u 15:32
Zbog većeg broja pozitivnih igrača ruski Zenit nije otputovao u Španjolsku pa je odlukom disciplinskog suca dvije euroligaške utakmice izgubio za zelenim stolom (0:20) što je uistinu nepravedno
Pogledaj originalni članak

S povećanjem broja zaraženih diljem Europe, koronavirus ozbiljno remeti europsku klupsku košarku. Nažalost, ne samo onu najviše kontinentalne razine (Euroliga) nego i onu hrvatsku.

Naime, ovih se dana COVID-19 vratio u hrvatsku košarku kroz Košarkaški klub Gorica. Jedan njihov igrač simptome je osjetio u ponedjeljak, a kada se ustanovilo da je pozitivan testirala se cijela momčad kojom se prigodom ustanovilo da su trojica igrača zaražena.

No, ni to ne bi bio razlog za Goričane da ne odigraju jučerašnju utakmicu HT Premijer lige protiv Šibenke da se nije oglasio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. A oni su u privremenu samoizolaciju poslali ostatak momčadi i cijeli stručni stožer ovog kluba.

Da je HZJZ uvažio protokol Hrvatskog košarkaškog saveza, ta bi se utakmica igrala jer je Gorica na dan utakmice imala devet zdravih igrača, a po HKS-u ih je dovoljno imati osam. No, suočen s rekordnom brojkom zaraženih dosad u Hrvatskoj (748), HZJZ se pozvao na činjenicu da je riječ o negativnim nalazima iz brzih testova i da svi testirani moraju u samoizolaciju sve dok ne budu imali negativan PCR test. A tek tada će lokalni epidemiolog (u Gorici) odlučiti može li se primjeniti protokol HKS-a po kojem bi se subotnja domaća utakmica s Alkarom, koja je sada pod također pod upitnikom, mogla igrati.

Dobro je što su Goričani promptno reagirali pa su istog časa obavijestili HKS koji je potom javio Šibenčanima da niti ne kreću za Zagreb na utakmicu koja će biti naknadno odigrana. Obaviješteno je i vodstvo Cibona jer je Gorica svoju posljednju utakmicu (u subotu) igrala upravo protiv ovog kluba.

Srećom, u HKS-u se trude ne činiti isto što i Euroliga koja je sa po 0:20 kaznila ruski Zenit koji zbog prevelikog broja zaraženih igrača nije otputovao na utakmice protiv Baskonije i Valencije. A očekuje se da će se istim rezultatom u korist gostiju registrirati i utakmica između domaćeg Asvela i Panathinaikosa jer francuska momčad nema osam zdravih igrača. Vidjevši sve to, trener CSKA, Dimitris Itoudis s pravom je ustvrdio:

- Situacija je sve lošija i lošija. Himki nema dovoljno zdravih igrača, Zenit nije uopće otputovao na gostovanje, Asvel također ima dosta zaraženih a i nama su četiri igrača zaražena. Euroliga s ovim gubi svoj natjecateljski aspekt i smisao za pravičnost.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.