EUROBASKET

Hrvatskoj ipak tračak nade da može na Olimpijske igre

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Hrvatskoj ipak tračak nade da može na Olimpijske igre
20.09.2015.
u 21:32
Pravila su takva da u određenoj situaciji u kvalifikacije za OI mogu i osmi i deveti pod uvjetom da dvije europske reprezentacije između trećeg i sedmog mjesta budu domaćini takvog turnira i da tako povuku osmoplasiranu Letoniju i devetoplasiranu Hrvatsku.
Pogledaj originalni članak

Hrvatskoj ipak tračak nade da može na Olimpijske igre

Pobijedivši Srbiju sa 81:68, pred 24.092 gledatelja na nogometnom stadionu u Lilleu, košarkaši Francuske izborili su se za brončanu medalju na Eurobasketu kojem su bili domaćini.

Srbi jako razočarani

Već nakon poraza u polufinalu, Srbi su bili jako razočarani, pa tako i jučer nakon što su ostali bez medalje jer ih je izbornik Aleksandar Đorđević uvjerio da vrijede jako puno. Dojma smo da su oni kao četvrtoplasirani bili više razočarani nego naši košarkaši nakon ispadanja u osmini finala.

No, uz ponešto sreće naši bi se također mogli naći na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre jer su na koncu deveti zahvaljujući trima pobjedama u skupini (Slovenija, Makedonija, Nizozemska).

Naime, pravila su takva da u određenoj situaciji u kvalifikacije za OI mogu i osmi i deveti pod uvjetom da dvije europske reprezentacije između trećeg i sedmog mjesta budu domaćini takvog turnira i da tako povuku osmoplasiranu Letoniju i devetoplasiranu Hrvatsku.

Trošak 1,7 mil. eura

Dakako, Hrvatska može u kvalifikacije i organizirati takav turnir, no to je trošak koji si naši ne mogu priuštiti (1,7 milijuna eura) kao što to mogu Nijemci, Turci ili Talijani.

>> Španjolska je prvak Europe, Litva nije imala šanse!

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

KE
kentie
10:04 21.09.2015.

Orlando, u pravu si...ali dok mi filozofiju košarke ne promijenimo na način da se na kraju tekme ipak zbrajaju ubačeni koševi protivniku, a ne zahvati grčko-rimskim stilom pod svojim košem, dotle ćemo biti za stalno prikovani na dno europske košarke. Primjer, Mike Kryzevsky je preuzeo US momčad, 2008., stvorio jaku napadačku momčad koja zabija koševe iz svlačionice, rezultat: dva puta svjetski prvaci i olimpijski pobjednici. Prema tome, dabome. U rvačkom sportu se zbrajaju zahvati i tuševi na strunjači, a u košaric ipak jedino i samo umejtnost zabijanja koša protivniku. Pogledajte, što je Gasol, napravio Francuzima u polufinalu: zabio im je 40 koševa, a ne rvačkih zahvata pod svojim košem, ehej ekipo...

Avatar Point_of_view
Point_of_view
08:37 21.09.2015.

Sve da i dobijemo mjesto u kvalifikacijama, mi se necemo plasirati, jer imamo losu MOMCAD! Istina ima dva tri pojedinca, solo playera, kao sto su Simon, Bogdanovic... su dobri igraci, ali kao team, jednostavno ne vrijedimo puno.

OR
@orlando
22:05 20.09.2015.

Veća misterija kako Hrvatska sa toliko klasnih ne vrijedi ništa.