MLADE NADE

Hrvatsko skijanje ima svoje adute! To su Otto Orešić i Zrinka Ljutić

Foto: VL
Otto Orešić
Foto: VL
Otto Orešić
Foto: VL
Otto Orešić
Foto: VL
Otto Orešić
01.03.2016.
u 12:35
Osvojili su drugu godinu zaredom prestižni Pokal Roka Petroviča, oboje su prvaci Zagreba i Hrvatske...
Pogledaj originalni članak

Hrvatsko skijanje ima svoju budućnost ako je suditi prema rezultatima 12-godišnjih Otta Orešića i Zrinke Ljutić. Na 22. Pokalu Roka Petroviča 28. veljače osvojili su prva mjesta drugu godinu zaredom u jakoj međunarodnoj konkurenciji za skijaše i skijašice od devet do 12 godina starosti.

Oboje su prvaci Hrvatske i Zagreba u veleslalomu, koji je bazna disciplina za njihovu dob. No posebno se ističe ova pobjeda u Kranjskoj gori jer oboje su ponovili prošlogodišnji uspjeh. Posebno se ističe Ottovo slavlje zato što niti jedan skijaš još nije uspio osvojiti natjecanje dvaput! Uz Zrinku dva prva mjesta uspjela je pak postaviti samo Neja Dvornik 2012. i 2013. godine.

Također, jedini Hrvati na prvom mjestu prije Otta i Zrinke bili su Luka Tiriel Abramović 2013. godine i Dario Komšić 2011. godine, a na postolju su bili još Nina Kržić (2. mjesto, 2012.), Petra Dragišević (23. mjesto, 2012.).

Otto je osvojio Trofeo Biberon koje organizira ski klub iz Trsta 31. siječnja ove godine, a taj uspjeh u veleslalomu se posebno ističe jer je startao 376. od 379. natjecatelja!

Foto: VL

Trener našem najuspješnijem mladom skijašu i skijašici je Zrinkim otac Amir, a pod njegovim vodstvom i napornim treninzima u inozemstvu plodovi se jasno vide.

Naravno, zbog toga ne vode živote kao njihovi vršnjaci, odvojeni su od obitelji, školskih prijatelja i moraju nadoknađivati nastavu. Otto i njegovi roditelji su stoga posebno zahvalni osnovnoj školi Ante Kovačića jer imaju razumijevanja za izostanke. Ottovi prijatelji u 6.c razredu su pak sretni zbog uspjeha koje ostvaruje i daju mu punu podršku, i nerijetko uživaju u slatkišima koje osvaja svaki put kad stane na postolje i potom im donosi u školu.

Treba se nadati da motivacije i uspjeha neće izostati u narednim godinama jer hrvatski sport bi mogao ponovno uživati u velikim uspjesima skijaša, onima na koje su nas navikli Ivica i Janica Kostelić. No ne treba stvarati djeci pritisak, neka prvenstveno uživaju u onome čime se bave, kao što i uživaju.

>> Skijanje za buduće generacije

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar GazdaDežele
GazdaDežele
12:56 01.03.2016.

Jojojojojojojojoj......da je Hrvatima infrastruktura koju imaju Janezi mislim da bi Veliki Globus u narednih 50 godina kod žena i muškaraca preselio u Hrvašku!

Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
22:46 02.03.2016.

Naše hrvatsko skijanje je sjajno i odlično jer Ivica i Janica su u paketu obično osvajali više bodova od čuda na skijama Tine Maze osim u onoj nezaboravnoj i čudesnoj sezoni kada je skupila 2414 što nažalost cijela naša reprezentacija nije bila nikada sposobna u paketu skupiti.

SM
sandra.markovic.94695
13:07 01.03.2016.

sve najbolje juniorima i treneru