Ljetna liga

Hrvatski košarkaši odsjeli u hotelu gdje noć stoji i 100.000 USD!

Foto: Dražen Brajdić
Ljetna liga u Las Vegasu
Foto: Dražen Brajdić
Ljetna liga u Las Vegasu
Foto: Dražen Brajdić
Ljetna liga u Las Vegasu
02.07.2019.
u 22:38
Hrvatska je pozvana na ovaj elitni skup zahvaljujući predsjedniku HKS-a Stojku Vrankoviću koji je sve dogovorio s izvršnim direktorom Ljetne lige Warrenom LeGariejem. A dotični gospodin bio je Stojkov i Draženov menadžer
Pogledaj originalni članak

Nakon 22-satnog puta hrvatska košarkaška reprezentacija predvođena izbornikom Mršićem doputovala je u Las Vegas, na poprište Ljetne NBA lige.

Naši su odsjeli u elitnom hotelu Palms (u njemu je i najskuplja soba na svijetu koja stoji 100.000 USD za noć) u kojem je, dok su se oni “čekirali”, sve zvonilo od kojekakvih slot-aparata.

>> Pogledajte video s treninga hrvatskih košarkaša

S toga se mnogi od vas zacijelo pitaju kakvo je to natjecanje, čemu služi, tko ga igra i tko od toga ima koristi?

Kao što joj ime govori, Ljetna liga je smotra ljetnih momčadi NBA klubova, sastavljenih od nerazigranih igrača, od upravo draftiranih igrača, od igrača koji su igrali u razvojnoj (G) ligi, od košarkaša koji nisu draftirani, a imaju nekog potencijala.

Ovo ljeto Ljetnu ligu čine i dvije nacionalne selekcije. Reprezentacija Kine, zemlja domaćin SP-a, te reprezentacija Hrvatske koja prvu utakmicu igra u petak (Detroit). Zacijelo se pitate kako je tu uopće dospjela i što u tom društvu radi reprezentacija koja se nije uspjela plasirati na SP?

Hrvatska je pozvana na ovaj elitni skup zahvaljujući predsjedniku HKS-a Stojku Vrankoviću koji je sve dogovorio s izvršnim direktorom Ljetne lige Warrenom LeGariejem. A dotični gospodin bio je Stojkov i Draženov menadžer.

U međuvremenu LeGarie se ostavio igrača i sada zastupa uglavnom trenere i direktore klubova. Zastupnik je trećine NBA trenera, 30-ak asistenata i niza generalnih menadžera. A preko ljeta bavi se organizacijom Ljetne lige koja je krenula u Vegasu 2004. godine. Tada je ligu igralo šest momčadi, no svako ljeto bilo ih je sve više da bi već lani imala svih 30 klubova na okupu.

Lani je ove utakmice Ljetne lige, nazovimo ih revijalnim, uživo gledalo 140 tisuća ljudi, stoga i ne čudi informacija da je rasprodana subotnja utakmica između New Orleansa i New Yorka jer svi žele vidjeti dvoboj prvog (Zion Williamson) i trećeg (RJ Barrett) picka ovogodišnjeg drafta.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
košarka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija, košarka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija, košarka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija, košarka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija, košarka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GR
gragakarlovac
23:54 02.07.2019.

bitno da ovi “Kosarkasi” nose skupe slusalice...da bi izgledali kao americkih kolega koji za razliku od njih znaju igrati.

Avatar links
links
17:10 04.07.2019.

vauuu..impresioniran sam...hotelom, ne repkom, na žalost