Odlični rezultati

Hrvatski klubovi pišu prekrasnu europsku priču! Mogu li svi proći?

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL
Hrvatski klubovi pišu prekrasnu europsku priču! Mogu li svi proći?
22.08.2014.
u 09:52
Čeka nas jako teška utakmica u Zagrebu jer Petrolul je jako, jako dobra momčad. Može li dobiti 3:0 u Zagrebu? Može, ali ne sljedeći četvrtak, poručio je Zoran Mamić
Pogledaj originalni članak

Hrvatski klubovi ove sezone odlično nastupaju u Europi. Po prvi put u povijesti imali smo četiri kluba u doigravanju za Europsku ligu, a u prvim utakmicama svi su ostvarili odlične rezultate.

Hrvatski predstavnici upisali su dvije pobjede, jedan remi i minimalan poraz te s s pravom možemo nadati da ćemo imati više klubova u natjecanju po skupinama.

Najuvjerljiviji je bio Dinamo koji je u gostima pobijedio Petrolul i već sada vrlo vjerojatno osigurao prolaz dalje. No, opreza nikad dosta, Aalborg je već pokazao da nema opuštanja.

- Ništa to ne znači jer je ostalo još drugo poluvrijeme za tjedan dana. Čeka nas jako teška utakmica u Zagrebu jer Petrolul je jako, jako dobra momčad. Može li dobiti 3:0 u Zagrebu? Može, ali ne sljedeći četvrtak - poručio je Zoran Mamić.

Rijeka je, pak, uz podršku pune Kantride pobijedila Sheriff 1:0. Bila je to čvrsta utakmica, ali momčad Matjaža Keka ostvarila je vrlo dobar rezultat i s optimizmom putuje u Moldaviju.

- Rezultat je dobar kapital, ali bit će teška utakmica u uzvratu jer je Sheriff svima otvorio oči o kakvoj se momčadi radi - poručio je Matjaž Kek.

I Split je pružio dobar otpor favoriziranom Torinu. Na stadionu u Dugopolju bila je prvaka fešta, a Splićani su izvukli 0:0. Iako je talijanski klub i u uzvratu favorit, Splitu u korist ide činjenica da nije primio pogodak.

- Rezultat nam daje nadu pred uzvrat, ostvarili smo ono što smo priželjkivali. S obzirom na snagu protivnika, to je veliki rezultat - poručio je Ivan Matić.

A jedini poraz doživio je Hajduk. Međutim, kad se u obzir uzme da je izgubio 1:2 od favoriziranog Dnipra u gostima, to je obećavajući rezultat. A uz podršku punog Poljuda bijeli mogu do pobjede.

- Bez obzira na to da je ostalo 1:1 ili je završilo 2:1 za Dnipro, mi svejedno moramo pobijediti u Splitu. Šteta da smo primili drugi gol, ali ovo je rezultat sasvim otvoren za revanš - kazao je Igor Tudor.

U svakom slučaju, još uvijek je sve otvoreno i hrvatski navijači mogli bi ove sezone gledati najviše predstavnika u povijesti u natjecanjima po skupinama. Treba biti iskren i reći da nisu svi klubovi favoriti, ali uz malo sreće ništa nije nemoguće. Pa čak ni to da svi naši klubovi prođu dalje. Bila bi to zaista prekrasna nogometna priča.

>>Hajduk bio na pragu iznenađenja, ali na kraju je Dnipro slavio sa 2:1

>>Split nije pokleknuo, Torino otišao praznih ruku iz Dugopolja!

>>Čop i Machado utišali Rumunje, Dinamo na korak do Europske lige

>>Leovac zabio za 16. uzastopnu pobjedu Rijeke

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DA
dario2612
10:16 22.08.2014.

sretno svima

GD
goran.dux
11:39 22.08.2014.

Žarko bi želio da imamo čim više Euro predstavnika, no bojim se da bi i hajkud mogao proči. Ipak realno je za očekivati s obzirom na prve rezultate 2 kluba. Šteta za Split. A možda i mamićev koga i pobjedi ove sezone :-))

MA
majeltomoguce
10:58 22.08.2014.

Dinamo 95%, Rijeka 70%, Split 20%, Hajduk 15%