BRAVO ZA HRVATE

Hrvatska već ima četvoricu milijunaša, ovo je potvrda da se može vrlo lijepo zaraditi

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Hrvatska već ima četvoricu milijunaša, ovo je potvrda da se može vrlo lijepo zaraditi
06.04.2021.
u 08:03
Imamo već četvoricu milijunaša (dolarskih, naravno): Ivan Dodig u karijeri je zaradio 7,9 milijuna USD ili više od 50 milijuna kuna (istina, dio tog novca namaknuo je u pojedinačnoj konkurenciji), Mate Pavić 3,5 milijuna, Nikola Mektić 2,6, a Franko Škugor 1,6 milijuna USD.
Pogledaj originalni članak

Način na koji je Zagrepčanin Nikola Mektić (32) proslavio osvajanje teniskog Masters 1000 turnira u Miamiju obišao je svijet. Nikola je u jednom trenutku počeo raditi sklekove, ostavivši u čudu sve nazočne, gledatelje ispred malih ekrana, ali i svog partnera Splićanina Matu Pavića (27). Zagrepčanin jednostavno nije mogao odoljeti valu emocija sreće i razigranosti.

Odlično se slažu i izvan terena

Pobijedivši u finalu Britance Daniela Evansa i Neala Skupskog sa 6:4, 6:4 (za samo 75 minuta), njih dvojica postala su prvi Hrvati koji su trijumfirali na turniru u Miamiju (Ivanišević je 1996. igrao finale u pojedinačnoj konkurenciji), a ujedno su – bez izgubljenog seta – osvojili i prvi zajednički Masters 1000 naslov. Prije toga Pavić je sa Soaresom osvojio Šangaj 2019. godine, dok je Mektić u toj kategoriji puno uspješniji, Miami mu je četvrti takav turnir. S Peyom je 2018. osvojio Madrid, a sa Zeballosom 2019. Indian Wells te s Frankom Škugorom iste godine Monte Carlo.

– Svaki Masters 1000 posebna je motivacija. Nadam se da ćemo zadržati fokusiranost i nastaviti pobjeđivati – kazao je Mektić nakon 25. zajedničke (ovogodišnje) pobjede (uza samo tri poraza) i četvrtog naslova (prije Miamija još i Antalya, Melbourne i Rotterdam).

Osim što će podijeliti novčanu nagradu od 81.000 USD, Nikola i Mate osvojili su još po 1000 ATP bodova i tako se učvrstili na prvom mjestu u poretku kombinacija za ovogodišnji Masters u Torinu (Dodig i Polašek su drugi), a Pavić se vratio i na prvo mjesto igrača parova na kojem je prvi put bio u svibnju 2018. godine.

– Tada sam bio broj jedan desetak tjedana. Nadam se da sad mogu i dulje ostati u svjetskom vrhu. A prvi smo i u poretku kombinacija i mislim da to i zaslužujemo. Ovo nam je prvi zajednički Masters 1000 i puno nam to znači. Vjerujem da možemo nastaviti ovako – istaknuo je Pavić.

A na upit u čemu je tajna takve dominacije, Mektić je zagonetno odgovorio:

– Ne mogu vam otkriti pravu tajnu, ali mogu reći da je zadovoljstvo igrati s ovim čovjekom. Odlično se slažemo na terenu, ali i izvan njega.

Kad već Nikola neće otkriti tajnu, za mišljenje smo zamolili teniskog stručnjaka Branimira Horvata. Doista, zbog čega su Hrvati kraljevi u igri parova?

– Mi smo talentirani za momčadske sportove, a parovi idu prema tome. Tu je iznimno važna sposobnost prilagođavanja timskoj igri. Važna je igra na mreži, važan je urođeni osjećaj kad treba uletjeti, kad treba presjeći, važna je usklađenost, kemija... Za uspjeh je važna kvaliteta, ali i ustrajnost. A sve to Nikola i Mate imaju. S koronom je sve još zahtjevnije, ali tim više možemo biti ponosni na uspjehe naših majstora parova. A zgodno je da se u parovima može i vrlo lijepo zaraditi – ističe Horvat.

Imamo četvoricu milijunaša

I, doista, imamo već četvoricu milijunaša (dolarskih, naravno): Ivan Dodig u karijeri je zaradio 7,9 milijuna USD ili više od 50 milijuna kuna (istina, dio tog novca namaknuo je u pojedinačnoj konkurenciji), Mate Pavić 3,5 milijuna, Nikola Mektić 2,6, a Franko Škugor 1,6 milijuna USD. Sasvim dovoljno za pristojan život, ali i za dodatne investicije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

ZL
Zlaja53
11:58 06.04.2021.

Tu pišu o 4 Hrvatskih milijunaša a ne pišu o pitaj boga koliko HDZovih miljardera.

DH
dalibor.hren
09:30 06.04.2021.

Nabrojte i političare!

Avatar Svrab
Svrab
10:51 06.04.2021.

90% ljudi živi skromno ili siromašno